Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. február 6., kedd

Szellemi toprongy

Tényleg ennyi a szellemi toprongy ma már?
Tényleg ennyien beveszik azokat a dumákat
amit a kutya is kiokádna, vagy ha bevenné
akkor megveszne tőle?
Igen! Ennyien beveszik! ... Meg is vesznek tőle!
Tényleg ennyi ember beveszi, hogy egy Soros nevű milliárdos irányítja az USA gazdaságát, kormányát, politikáját, de az Európai Uniót is, és ezek mellett úgy érzi, hogy nincs elég dolga s hát akkor már az ENSZ-re is rátelepszik? Közben terveket készít, migránsokat utaztat, családokat egyesít, kormányokat döntöget, vagy dönteni készül, válogat a civilszervezetek közt, mert csak és kizárólag "migránssimogató" szervezeteket hajlandó pénzelni.
Tényleg le lehet süllyedni arra a szellemi szintre, amikor már egy a Fideszre, vagy annak vezetőire felrótt negatívumra, nincs az az érv, nincs az a tény, nincs az a szemmel látható, saját bőrön érzékelhető, kézzel megfogható romlás, gazság amire azt ne mondaná, hogy ez nem így van?
Tényleg lehetnek emberek annyira szellemileg toprongyok, hogy nyolc év folyamatos dúlás, lopás, hatalommal visszaélés, demokrácia rombolás, egyes Fideszes meg hozzájuk közeli egyének érthetetlen meggazdagodása után, amikor naponta tíz, száz milliárdok elherdálásáról, átjátszásáról, eltapsolásáról beszélünk akkor egyesek felhorkannak azon, hogy Gyurcsány hol tartja a 150 millióját?
Ezzel ma még elméket lehet megfogni és elméket lehet hülyíteni? Ott, abban az országban, ahol a miniszterelnök legjobb haverja Mészáros Lőrinc, ezt az összeget gyakorlatilag egy nap kétszer is megkeresi? Kétszer!
Mekkora a szellemi mélyrepülés abban az országban ahol az országgyűlés elnöke gyakorlatilag beismeri a választási csalást és az mindössze néhány posztot ér a fészen?
Mekkora a szellemi mélyrepülés abban az országban ahol a miniszterelnök azt vallja magáról, hogy "szegény ember" miközben az összes rokona, haverja, a környezetében tartózkodók, minden közvetlen munkatársa, alárendeltje multimilliomos vagy milliárdos lett? És ebből hány az, aki sem kétkezi sem szellemi alkotó munkát soha sehol másutt nem végzett mint a politika porondja?
Mekkora a szellemi sötétség abban az országban ahol a kormány azt merészeli kiadni, hogy hetente két pozitív jelentést köteles kiadni egy kórházigazgató -vélem nem csak rájuk vonatkozik- a rogyadozó, pénztelen, orvostalan, ápolóhiánnyal küszködő intézményéről? És meg is teszi!
Mekkora szellemi sötétség abban az országban ahol még mindig milliók vallják, hogy itt nincs diktatúra, itt nincs csalás, nincs ámítás, itt szabad választások voltak, lesznek, itt nincs félretájékoztatás, itt nincs kormányzati hazugság, itt nincs korrupció, itt nincs lopás, itt nincs lenyúlás, itt nincs túlárazás, itt demokrácia van, itt sajtószabadság van, itt esélyegyenlőség, itt megszűnt a szegénység, itt gyakorlatilag teljes a foglalkoztatottság, itt erős a gazdaság, erős az egészségügy, itt kiváló az oktatási rendszer, itt minden nagyon fasza, minden a legnagyobb rendben van?
Mekkora ott a szellemi sötétség, ahol nem elég az, hogy ez a gazemberség, dúlás -a rendszerváltás óta soha nem volt még az országnak ennyire kártékony, erkölcstelen kormánya- millióknak tetszik, de nagyjából ugyanennyien szarnak az egészre, és nagyjából ugyanennyi meg egymással és azon veszekszik, hogy ugyan mi a fészkes fenét tudnánk csinálni?
A legutolsó kérdés végét, megválaszolom!
Összeálltok mint a nokedli, vagy legalább elviselitek egymás a főzővízben addig, míg leveritek ezt a brigádot, mint vak a poharat!

4 megjegyzés:

  1. Szívemből szóltál. Mindezt megfogalmaztam már százszor én is magamban, de olyan ez, mint a "falra hányt borsó" egy közhellyel élve. Egyszerűen fogalmam nincs hogyan lehetséges, hogy sokaknak még mindig erősebb a hitük, mint a templomban szokás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Talán nem olyan. Ha néha-néha valaki meghallja és megragad benne valami belőle, az már nyeremény. Mert ezt a vak hitet a gyűlölet táplálja! S az bizony piszkosul nehéz ellenfél!

      Törlés
  2. Van egy rossz hírem. A butaság legyőzhetetlen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az már igaz! Nem is legyőzni kell, hanem kisebbségbe szorítani. Arra tán van esély! :)

      Törlés