Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. december 17., hétfő

Helyi apróságok (és nem helyi, meg helytelen)

2018.12.17.
Aki eddig még nem észlelte volna a tél jelenlétét, hát menjen terepre. Az sajnálatos, hogy az aszfaltozott városi felületeket kell terepként nyilvántartani. Aki itt ezen a járda és lépcsőszakaszon nem szeretne a betonba harapni annak két dolgot javasolhatok.
Vagy kapaszkodjon jó erősen az iskola vaskerítésébe, vagy ha megteheti akkor hagyja odahaza a fogsorát.

Más.
Ma kaptam kézhez Szita Károly karácsonyi üdvözletét. Viszont kívánom!
Az én kívánságom viszont ingyen van, vagy legalább is nem az ő pénzéből.
Mert ezzel a lappal mindössze az a bajom, hogy a feladó Szita Károly, az aláíró Szita Károly.
Én viszont erősen kétlem, hogy az ő zsebpénzéből! Ha legalább a feladó Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata , vagy ha a szöveg aláírásakor szól úgy, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Szita Károly polgármester, akkor elfogadnám, hogy nem a zsebpénzéből, hanem a címzettekéből.

Megint más.
Úgy néz ki, valami, de inkább valakik megmozdulnak Kaposváron is. Szerveződnek a megmozdulások. Lesz mindjárt holnap (12.18-án kedden)  17.30. kezdettel a Petőfi tér helyszínnel Bereczki Dávid szervezésében.
Majd lesz szerdán is (12.19-én), ez félpályás útlezárás a Somssich Pál utcában a Vasas Szakszervezet szervezésében. Társszervező Árok Kornél.
De várható, hogy lesznek ezeknek a kezdeményezéseknek folytatásai is. Utasi Tamás is szervez egy félpályás útlezárást Dec 28 -ra. Az is igaz, hogy az nem Kaposváron, hanem a város ás Taszár közt.

Végezetül. Végezetül?
Nagyon remélem, hogy azt ami a MTV székházában történik, azt már azok sem helyeslik kik amúgy tetszéssel és megértéssel fogadták, nézték és élvezték a tüntetéssorozat közben előforduló rendőri túlkapásokat. Azokat még sok esetben magyarázhatták a tüntető viselkedésével. De itt? Itt nincs magyarázat!
A MTV közpénzből működik, közpénzből fenntartott épületét a közpénzből fizetett verőlegények védik, akik akadályozzák a választott országgyűlési képviselők munkáját és akadályoztatás közben erőszakhoz folyamodnak! Indokolatlan túlzott erőszakot alkalmaznak!
Erőszakkal távolították el, dobták ki Hadházy Ákost Szél Bernadettet Bangóné Borbély Ildikót Varjú Lászlót.
Ezek a biztonsági őrnek álcázott verőlegények vagy nem ismerik a törvényeket, vagy előzetes mentességet ígértek nekik és most gyakorlatilag tesztelik az ott lévő képviselőket. Tesztelik őket, mert időről időre egyre rátámadnak, mintha azt várnák, hogy az ott lévők megpróbálják a megtámadottakat megvédeni és akkortól indokolni lehet, jogosnak lehet majd beállítani az erőszakot.
Erre már senki ne keressen mentséget, mert nincs!
Kinek ferde gondolatai vannak, az nézze meg a 2006-os események felvételeit, majd a mostaniakat, és hasonlítsa össze!
Magyarország végérvényesen megszűnt jogállam lenni!
A kormány, a kormány által támogatott, védett emberek, szervezetek már nem csak nyíltan hirdetik, de egyre inkább nyíltan alkalmazzák is az erőszakot. Most már a törvényesen megválasztott és a választóik képviseletét törvényesen ellátó képviselők ellen is. Ezek nem illiberálisok, ezek fasiszták!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése