Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. december 5., szerda

Meddig sodor a nemtörődömség?

Vajon meddig sodor még bennünket a nemtörődömség, a közöny, a félelem?
Meddig? Amíg el nem sodor?
Őszintén kíváncsi vagyok arra, hogy mi lesz a szombatra meghirdetett országos tüntetésből?
Mekkora erőt lesznek képesek felmutatni azok a dolgozók kiket érint? Tehát a minden dolgozóból mennyi lesz jelen?
Nekem rosszak az előjelek. Nagyon rosszak!
Rossznak ítélem meg az előjeleket, mert a tüntetést meghirdető Magyar Szakszervezet Szövetség felhívására eddig csak a Liga Szakszervezetek és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma jelezte vissza, az ellenzéki pártok közül pedig csak a DK. Ennyi? Ennyi!
Ámbár olvastam olyan hírt is, ahol Kordás László (MSZSZ) azt nyilatkozta, hogy: "gyakorlatilag a teljes szakszervezeti élet csatlakozott a megmozduláshoz, függetlenül attól, hogy tartoznak-e konföderációhoz ezek a szervezetek, vagy sem" (Mérce).
Már ha ez a hír igaz!
A hírek szerint a győri Audi-dolgozók mennek buszokkal. Már azok akiknek nem rendeltek el melót éppen szombatra! Micsoda véletlen! Egy későbbi szombati munkavégzést kellett hirtelen előrébb hozni pont arra a szombatra. Biztosan csak furcsa véletlen. Biztosan másutt is ahol lesz ilyen az is csak véletlen!
Mert hogy lesz, arra akár fogadást is mernék kötni! Mernék, de nem teszem, mert úriember biztosra nem köt fogadást.
Oszt itt van a nagy szerveződő a közösségi háló! Mit mondhatnék? Ott sem látom a nagy mozgolódást, a dolgozó népek eltökéltségét. És persze a velük való szolidaritást sem látom. Az már igaz! Ha nincs eltökéltség, nincs mozgolódás, akkor ugyan kivel lehetne szolidáris bárki is?
Tucatjával mennek a CEU megosztások, no meg a szokásos ...
A bánatomat érdekel az, hogy mi a francot mondott Orbán 30 évvel ezelőtt, hogy ki lopta a doktoriját 50 éve, ... nem húzom tovább a felsorolást. A mára már unalomig szajkózott és mára már, a mai életünkre nézvén, teljesen lényegtelen faszságok.
De ott vannak a rossz előjelek közt a felhívások alá írt hozzászólások is. Vannak kik a szakszervezetek lefizetettségét említik fel, mások a támogatottságukon élcelődnek. megint mások ... áh! Mindegy is! Ezek a hozzászólók is, csak a széthúzást szélesítik.
Nem olvasok ki sehol elszántságot, akaratot, hitet!
Munkavállalók! Eladnak benneteket! Pontosan úgy, ahogy a törvénytervezetet illetik. Rabszolgának! Az igazi profitot majd az eladók teszik zsebre, ti meg legfeljebb a munkabéreteket. Majd! Ezt sem hiszitek el ugye?
Akkor várjatok csak. A szombat pihenőnap. Még az! Szombaton tehát pihenni kel, nem pedig tüntetni. Még pihenni kell! Még az idén megtehetitek. Pihenjetek.
Most pihenjetek, jövő évtől meg fogcsikorgatva melózzatok. Kiérdemeltétek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése