Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. december 29., szombat

Legyek csak vészmadár

2019. január ötödikéhez!
Legyek csak vészmadár, legyek csak rossz jós, és ne legyen majd igazam! De!
De el kell mondanom! El kell, mert kezdek aggódni.
2019. január ötödikére ismét szerveződik, egy "soha nem látott gigatüntetés". Ez eddig rendben! Eddig! De meddig?
Meddig lesz ez az öt pont húzó erő, ha nem lesz valami eredmény? Vagy valami, vagy valaki, ami, aki, újabbakat emel meg a tunyaságból?
Én attól tartok, hogyha nem helyeződnek át a súlypontok, és valaki, vagy valakik nem tudnak a tiltakozások élére állni, akkor ez nem vezet majd sehová.
Sajnos úgy látom, hogy ezt a kormány is így reméli! Mert ha nem így remélné, akkor nem merték volna meglépni Nagy Imre emlékművének az elmozdítását. Az igaz, hogy sötétben tették, de megtették, mert annyira nem "rettentek meg", ami legalább kis időre is, de halaszthatta volna ezt a lépést. Tették a sötétben, a két ünnep közt, azok a sunyi alakok, akik telebőgték a kormánypárti kamerákat, lapokat, hogy a tüntetők nem tisztelik az ünnepeket!
Mert ti, aztán most kurvára megtiszteltétek! Az ünnepeket is, 56-ot is, Nagy Imrét is!
Nagy a felháborodás a cikkekben, de annyira nem, hogy ...
Olyan ez, mint a túlóra. Tudtuk, hogy majd megemelik, tudtuk, hogy majd elviszik, ha megteszik hát páran dühösek lesznek, a többség meg néz a fejéből kifelé!
Át kell helyezni a súlypontokat, és meg kell ragadni valakinek, valakiknek a tiltakozási hullám kormányrúdját, irányítani kell és valamiben eredményt is felmutatni.
Különben ki fog fulladni!
Még a fővárosiak sem fognak az idők végezetéig kijárni, heti rendszerességgel az utcára, nemhogy a vidékiek! Főleg akkor nem, ha a kormány meg közben még csak nem is lassít, ha közben ugyan azzal a tempóval sodorja az országot, meg az embereket.
A túlóra kérdése nem jó pont az első helyre! Meggyőződésem, hogy nem. Indulónak jó volt, kellett, de hátrébb kell sorolni. Valljuk be, lássuk végre, hogy nagyon sok embert ez nem érint meg. Nagyon sok ember van ezzel úgy, hogy: - baszom alássan! Eddig is ennyit túlóráztam minden évben, törvénytelenül! Akkor meg nem mindegy? Úgyis túlóráznom kell. Most legalább van rá törvény! És még a szar törvény is jobb, mint eddig, mert eddig szar sem volt! Nem csak én gondolom így. Sajnos mondták.
Ha más jelentkező nem lesz, és a szakszervezetek ezzel állnak az élre -de legalább állnának már oda- akkor álljanak oda egységesen és kezdjenek már valamit közösen! Valami komolyat! Folytatásnak jó lesz, jó lesz tán több embert megmozgatni! De az is csak addig amíg valaki, valakik felébrednek, megerősödnek, és végre az élre állva kikövetelik azt, amiről úgy hittük, hogy kiköveteltük 1989-ben.
Nagyon nagy a veszély és én nem értem, hogy nem látják?
Ha a tiltakozási hullám eredmények nélkül kifullad, az nem jelent majd mást, mint a kormányoldal hatalmas győzelmét! És azzal akkor újfent visszaélnek! Akkor majd végérvényesen! Akkor majd Isten irgalmazzon mindenkinek, mert ezek nem fognak!
Nincs idő azzal szarakodni, hogy a különféle szakszervezeti tömörülések elkezdik azt játszani, amit az ellenzéki pártok játszottak nyolc évig. Rossz út!

Ha ezt megint sikerül elkúrni, akkor a vérszemet kapott Horthysta bagázs majd átrendezi az országot végérvényesen. Akkor majd nyíltan jönnek a csendőr lelkületű gazemberek -pont úgy mint legutóbb a televízió székházában- és majd rendszeresen elviszik a Donáth Anna Júliákat, és addig viszik el, míg vagy megszöknek, vagy megszoknak.
Vagy megtörnek!
És akkor még ráadásnak az is, hogy Gyurcsánynak lesz igaza, ez egy : -"kurva ország!"

Kívánok mindenkinek, egy boldog új esztendőt egy boldog megújult országban!

2 megjegyzés:

  1. Tisztán látsz Józsi. Ne legyen igazad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos azt kell mondjam, hogy már az egy rossz jel, ha tisztán látok! Ebben az esetben már annak sem tudok örülni. Remélem nem lesz!

      Törlés