Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. április 24., szerda

Alkalom szüli ...

"Alkalom szüli a tolvajt." Így szól a mondás.
Ez ugyan nem tolvajlás, de ha a mondás jelentését nézzük: - "Ezt arra mondják, ha kínálkozik az alkalom, akkor egy olyan ember is tolvajjá válhat, akinek egyébként eszébe sem jutna, hogy lopjon."
Megáll erre is. Alkalom kínálkozik lerakni az építési törmelékem, hát lerakja az is, aki amúgy talán nem tenné.
Alkalmi haszonlesők!
 A Kaposvár-Kaposfüred, Deseda szőlőhegyre vezető törmelékút mellé rengeteg "darált" építési törmelék lett depózva. Nem érdeklődtem ugyan utána, de vélelmezem a város szállíttatta oda. Ott az út mentén hely van bőven, elfér és senkit nem zavar. Talán egy részéből az út lesz feljavítva, vagy alapozva. Talán az egészből. De most nem ez a lényeg.
Legutóbb két hete jártam arra, s már akkor is észrevettem, rakják hozzá az illegális lerakók a magukét. Mostanra már, szinte tíz lépésenként végig lett rakva plusszal. Nagyméretű betondarabok, bontott téglák, tetőcserepek, WC fajansz, megszilárdult purhab, tetőpala félék, televízió ház, stb.
Fel sem tételezem, hogy nem illegálisan odapakolt, mert aprítatlan és egy jelentős része amúgy veszélyes hulladék besorolású is.
Csak tudjátok, valamit azért nem értek! Ezek nem csomagtartóból lettek kipakolva.
Vagy kisebb platóról -mert egy kupac sem teherautónyi-, vagy utánfutóról. De ide kihúzni nagyjából annyi, mint kihúzni a hulladéklerakóba.
Basztatunk mi magyarok mindenkit mindenért, de közben odapiszkítunk bárhová!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése