Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. április 10., szerda

Neked van a legszarabb melód?

2019.04.10. Deseda

Úgy gondolod, hogy neked van a világon a legszarabb melód? És a legszívesebben cserélnél bárkivel? ... Tényleg bárkivel? Velük is?
Szagos meló és gyomoremelő!
Itt aztán tényleg, mi szem s gyomornak ingere.
Szedik össze a busatetemeket, a halászati őrök, depózzák, majd elszállíttatják. Ma már elment egy teherautónyi. Vagy kétszáz dög. Kétszáznál többet gyűjtöttek be tegnap és már közelítette a kétszázat ma is, de még gyűjtötték a csónakok.
Nagyjából egy hónapja, nyakzó hálóval végeztek egy megelőző lehalászást, azért, hogy ha csak lehetséges ne ismétlődjön meg a tavalyi pusztulás. A lehalászás ugyan sikeres volt, tonnaszám akadt a nagytestű busa a hálóba, de az idei "dögtermést" nem sikerült elkerülni. Kiirthatatlannak tűnik a busa! Egy óriási szakmai hiba következményeként került a tóba 1982-ben, mikor is a DRV több mázsányi busát telepített a tározóba.
A betelepítésnél csak az 1983-as és 1984-es lehalászási kísérlet volt nagyobb baklövés, amikor is leengedték a Deseda vízét, hogy lehalásszák belőle a busát. Rengeteg nemes hal veszett oda akkor, viszont a busa maradt!
Én elképzelni nem tudom, vajon mennyi lehet még a vízben?
Nem irigylem a busázókat! Minden elismerésem nekik, az orruknak, gyomruknak.
Én, anno, jártam sokat sertéstelepekre. Több százas telepekre. Az ottani szag az parfüm illat ehhez! Higgyétek el, nem túlzok. Ott álltam a busahalmok közt, megtapasztaltam.
És hát, látványnak sem utolsó a sok felpüffedt, némelykor már foszladozó halszörny.

Azt ugyan kétlem,, hogy a fotókra sokan lesznek kíváncsiak külön-külön is, de a blog saját Google albumában ott van már 350-nél több elem.
Ha érdekel, katt : ...tükör... (blogfotók).
Megjegyzem, számos bejegyzés nem ebből az albumból kapott képet.

2 megjegyzés:

  1. Bizony rengetek dög van még ma is a víz felszínén! Telefonon meglett kérdezve a Kaposvári Sport Horgász Egyesület és a válasz az- az volt, hogy az Önkormányzathoz tartozik!!!!! Kérdem én, hol van SZITA KÁROLY ÚR ilyenkor!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez érdekes válasz volt, mert mégis a halászati őrök szedik. Hacsak ... Én már bármit el tudok képzelni.

      Törlés