Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. október 24., csütörtök

A park megvénült, elhanyagolt lett

2019.10.23. Kaposvár
Színház park

Bizonyára lesz akinek nem tetszik amit most mondok, de bíz a park megérett a felújításra. Nagyon megérett.
Majd 90 éves a park. Jól emlékszem még rá korai gyerekkoromból, akkortájt jóval többször jártam benne mint mostanság.
Mostanra elöregedett, leamortizálódott, elhasználódott, "lelakott" lett.

Az igazság az, hogy az elöregedett, kissé elhanyagolt park nem is illik a megújult színházhoz. De amúgy már az egész környékhez nem passzol az elhanyagoltság, hisz megújult a vasútállomás is, a Dózsa György utca is.
No persze ez a felújítás néhol "fájni fog", mert bíz fákat is kell kivágni. A park fáit felszámozták, tehát megvizsgálták. Laikus szemmel nézve is, van köztük vágáskényszeres fa, nem is egy.
Ez sajnos ezzel jár. Nem csak a felújítás miatt, de annak hiányában is már vágni kellett volna. Láttam olyan beteg, bekorhadt, száradó fákat. Jobb addig míg bajt nem okoznak.

Elöregedett, felújítást érdemel a vízesés, az úthálózat, a pihenőpadok, a zöld és virágos területek is. Lesz meló rogyásig!
De felújítást érdemel a 44. Gyalogezred emlékműve is. Nehezen olvasható már a felirat és a talapzat domborművei is rettenetesen megkoptak. A környékét már felszedték, valamiféle újítás lesz ott, hisz közel a megszépült színház, de bízom benne az emlékműre is sort kerítenek.

Mint ahogy abban is bízok, hogy a felújítás után, nem lesz mód hajléktalanszállóként és egyben szeméttelepként használni az erősen bokros részeket, elsősorban a vízesés fölötti részt. Az a rész most döbbenetes.
Tudom, valahol nekik is lakni kell. De nem ott és nem így!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése