Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. október 14., hétfő

Megcselekedték amit lehetett

2019.10 14 Kaposvár

A tegnap lezajlott 2019-es önkormányzati választások margójára én nem sokat kívánok odaírni.

Egyben biztos vagyok, és ezt a véleményemet bárhol, bármikor fenntartom, hogy a Fidesz-KDNP-től hét (7) megyei jogú várost vett át az ellenzék a választási és a kampánynehezítések ellenére, és bizony Kaposvár lehetett volna a nyolcadik város.

S hogy nem így lett, az nem Horváth Ákos Ervin polgármesterjelölt, nem az egyéni jelöltek, nem a Kaposváriakért Egyesület, és nem a civil egyesület mellé felsorakozott ellenzéki pártok összefogáson bukott el.

Az elemzés nem az én dolgom. Majd megteszik azok, kik elejétől a végéig mindenbe beleláttak, átlátták, szervezték, tették.
Egy dologra azért felhívnám a figyelmet.
Jó, jó, és hasznos is a kritika. Főleg akkor, ha olyanoktól származik, akik a győzelem érdekében, legalább egy szalmaszálat keresztbe tettek a helyi Fideszes városvezetés uralma előtt. Akik legalább egy szalmaszál keresztbevetésével segítették a Kaposváriakért Egyesületet és az összefogást.
Akik viszont semmit nem tettek, semmit nem segítettek, még szóban sem, akik el sem mentek szavazni, és leginkább azok, akik végig a Kaposváriakért Egyesületet és az összefogás pártjait, jelöltjeit kritizálták, és a szalmaszálaikat előttük rakták keresztbe, azok most ne kritizáljanak. Hallgassanak és vessenek számot magukban, magukkal.

Biztosan lehetett volna tenni többet is. Biztosan voltak hibák, vitatható lépések.
De akkor is az történt, hogy Kaposváron ilyen mértékű, mérvű, intenzitású kampányt, még ellenzéki oldalról senki nem rakott össze.
Horváth Ákos Ervin polgármesterjelölt, a jelöltek, az igazán segítőik, a Kaposváriakért Egyesület és az összefogásban részt vett pártok nem szalmaszálakat, hanem komplett bálákat raktak keresztbe. Hatalmas meló volt benne.
Meg is látszott az eredményen. Szita Károly hazudhatja a közösségének és talán magának is, hogy könnyen nyert. De ez nem igaz.
Nem nyert könnyen, és jó eséllyel nem is nyert volna, ha páran nem azon dolgoznak, hogy a bálákat felgyújtsák, széthúzkodják.

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Én köszönöm! Neked is, és mindenkinek kik figyeltek rám. A köszönet nektek jár! Megtiszteltetek!

      Törlés