Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. október 2., szerda

Ti pofáztok a jogról?

2019.10.02. Kaposvár

Megírták már (kpsvr.hu is), számos fotó jár a közösségi hálón ezért én nem akarom túlbonyolítani, de volna itt valami. Kicsit tán gondolkodhatnának a Fideszesek is!

A nagy vád, hogy engedély nélkül lettek a plakátok kihelyezve.
Idézek egy olyan oldalról ami nem érdemli meg még az idézést sem. Minden egyes cikkük, fotójuk, hozzászólásuk sértő, bántó, lekezelő, gyűlölködő és a valóságtól jócskán elrugaszkodott.

Ez a Kaposváriakért nevet viselő hamis közösség, s íme az idézet tőlük: "a jogszabályok drasztikus megkerülésével, engedély nélkül, illegálisan, a választás alapelveit súlyosan sértő módon van kint!"
(Eddig az idézet, és pusztán csak azért neveztem meg őket, mert ha kedvük van akkor így is perelhetnek, csak azt nem tudom minek?)

Én ugyan nem vagyok jogász, de nem látom a "drasztikus megkerülést", az "illegálist" sem, a "választási alapelvek súlyos sértését" sem.

Egy nagy büdös lószerszámot nektek fiúk!
A drasztikus azt jelenti: -"kíméletlen, durva, nyers". No és ebben mi volt a kíméletlen? Mi volt a durva? Mi volt a nyers?
Az illegális azt jelenti: -"törvénytelen, törvénybe ütköző, tilalom alá eső". Egy nagy lószart törvénytelen. Legfeljebb jogszabálysértő. Helyi jogszabályt sértő.
A választási alapelvek súlyos sértése? Arról bíz regényeket lehetne írni ahogy a Fidesz és a kormánya sérti a választási alapelveket ciklusról ciklusra, választásról választásra.

De anélkül, hogy ez utóbbiba részleteibe is belemennénk, maradjunk Kaposváron és a jelen kampányban. Ha az ellenzéki összefogás kér engedélyt a kihelyezésekre akkor kap? ... Költői volt. Majd én válaszolok. ... Naná, hogy nem!

Naná, hogy nem, miközben "ott lógtok" papíralapon minden egyes kibaszott lámpaoszlopon, minden egyes buszmegállóban, minden egyes óriásplakát felületen.
Az ellenzéknek meg coki! ... Na ez a "választási alapelvek súlyos sértése"!

Még egy dolgot a "cikk" (udvarias voltam a megnevezéssel) írójához, és a hozzá hasonlóan a demokráciát sajátosan értelmezőkhöz.
Mint mondottam, nem vagyok jogász, de szerintem a világító és a villanyoszlop az nem közterület, hanem az áramszolgáltató tulajdonában lévő tárgy, ami közterületen áll. Mellesleg, a plakátok felhelyezésével, a tárgyban nem keletkezett kár.
S mert sem a várost, sem a közterületet, sem a közterületen álló más személy, jogi személy tulajdonában nem keletkezett kár, ezért az önbíráskodásnak semmiféle jogalapja nincs (amúgy sincs). Erkölcsi sem!
Viszont erősen kárt szenvedett a választópolgár szabad informálódáshoz való joga!

Ennyi erővel, és az elcseszett fideszes logikátokkal, ha nekitámasztod és lakatolod a biciklidet a villanyoszlophoz, vagy a világítóoszlophoz, netán egy fához, akkor az onnét levágható és kihajítható az út közepére?

Na most kapjatok a fejetekhez! Addig amíg túl nem toljátok a gyűlöletkeltést. Mit akartok? Anarchiát? Legközelebb majd a szabadcsapatok embereket is megszaggatnak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése