Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. október 16., szerda

Mikor lehull az álarc ...

Talán nem is egészen pontos a cím, mert nem csak simán, csak véletlen lehull, inkább egy gondatlan "mozdulattal" félresöpri a rejtőzködő
és kivillan az igazi ...
A kapos-t alaposat villantott!

Javasolom mindenkinek, akinek bármiféle kétsége is van a megegyezés hiányáról a pszp-t illetően, hogy látogassa meg a kapos-t legutóbbi írását: "Szembenézés helyett pánik, dühroham, másra mutogatás: miért is vesztett az ellenzék Kaposváron?".

Javasolom, a teljes és hiteles kép kialakításához, hogy a cikk alatti hozzászólásokat, válaszokat is olvassa hozzá az érdeklődő. Különös figyelemmel  a kapos-t és a pszp válaszokat. "Megindítóan aranyos" az összeillés.

Csak lassan, figyelmesen, értőn. Minden kiderül a végére.
A végére félrelibben az álarc és látszik a sötét való. Tényleg "szembenézés". Velük.
Azért csak óvatosan, van benne olyan intés a szerzőtől, amit érdemes megszívlelni.
Jelesül: "Nos, először vegyünk erőt a hányingeren, aztán pedig próbáljunk ..."

Segíthetek kicsit a megértésben:
A szerző emígy ír: "És – ahogyan már kb. huszonötezerszer elmondtuk – a PSzP nem önszántából indult külön, hanem K. I. R. E. K. E. Sz. T. E. T. T. É. K őket."
Elmondhatja még huszonötezerszer, de akkor sem volt ott a megbeszéléseken. Hiteles?
Miféle erkölcsi norma indíttatásából merészeli azt a Fejes Istvánt hazugnak nevezni, aki minden egyes megbeszélésen jelen volt?

S hogy miért ítélem fontosnak a hozzászólóknak adott válaszokat?
Azért, ami az egyik hozzászólóban is megfogalmazódott, s meg is írta. Kísérteties a stílusbéli hasonlóság a a kapos-t és a pszp logó alatti hozzászólásoknál.
Ha nem mindegyiket ugyanaz a személy írta -márpedig ezt tagadja a kapos-t-, akkor bíz, a helyzet súlyos és reménytelen. Legalább is, nem ok az optimizmusra.

Mert akkor az a helyzet, hogy a kapos-t fémjelző, sértő, lekezelő, felsőbbrendű, flegma, ókor Bayeri stílus jellemzi a pszp-t is. Ám legyen!
Akkor hát, olvassa át aki szeretne tisztábban látni, és helyezze el magában ahová beillik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése