Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. december 16., péntek

IMF

Nem értem Az egészet, úgy ahogy van nem értem! Most akkor kell nekünk ez a hárombetűs szervezet, avagy nem? Pontosabban a pénze.
Az kell. Orbán is mondta. Tulajdonképp a saját bankunkkal tárgyalunk és pénzt kérünk tőlük. Mondja ő. Milyen kár, hogy ezek a fafejű IMF tárgyalók kicsit máshogy látják a kérdést.
Meg az országot is. Máshogy mint Orbánék.


Felfújták az IMF fiúk "úri pofájukat" és reggel összecsomagoltak. Erre a kormány -illetve megnyilatkozó tagjai- a szokásos hányaveti pökhendiséggel reagál. Természetesen úgy tesznek, mint akik meg sem hallják a másik felet. AZ IMF szóvivő a tárgyalások megszakadásáról tájékoztat, míg Orbán, Lázár és Fellegi másról. Ők csak ismerkedésről, informális tárgyalásról és egyebekről szövegelnek. Meg jópofizgatnak,  flegmáznak és vigyorognak mint aki nagyon vicces dologba botlott. Hozzák a szokásos formát.
Ahhoz képest, hogy a hónapokon át húzódó elutasítás és ellenségeskedés után a mi kormányunk kezdeményezte a tárgyalásokat ... nos ahhoz képest megint csak elég nagy a pofájuk. Lázár elővezette a szokásos nagyképű vigyora mellé passzoló dumát, mondván az IMF delegáltak dolga az, hogy hol akarják tölteni a Karácsonyt.
Ez annyira rossz duma, de annyira! Ma délután mindenképp hazatértek volna.
Csakhogy ...! Csakhogy már bő fél napot sem bírtak ki a betonagyak közt.
Fellegi meg kinyilatkoztatta, hogy bármikor készen állunk az előfeltételek nélküli tárgyalásokra. Merthogy az IMF nemtetszést nyilvánított az újabb betervezett lenyúlások miatt és a MNB meg a PSZÁF tervezett összevonása miatt. Nem tetszést mertek nyilvánítani! Az pediglen határainkon belül ellenséges magatartásnak minősül.! Jobb, ha az egész világ tudomásul veszi. Itt ilyennek helye nincs! Vagy tetszik minden, amit Orbán elővezet illetve elővezettet, vagy fel is út le is út. Világos?!
Természetesen sem a hazai ellenzék, sem a közgazdászok, sem a pénzügyi elemzők, sem a hitelminősítők, sem a nemzetközi pénzpiac szereplői, sem a tőzsde, sem az EU tagállamok vezetői, politikusai és szakértői nem jól látják a kérdést. A vakok!
Majd Orbán felnyitja a szemüket. Meg minden gyengén látóét.
Vigyázó szemetek hát reá vessétek!
.

3 megjegyzés:

  1. Ha Te sem érted, akkor én hogyan érteném?!

    VálaszTörlés
  2. Az IMF-eseket nem lehet baromságokkal etetni. Ők látják a fenevad fogafehérjét. Joggal lelépnek egy olyan tárgyalásról, ahol a magyar fél nem partner. Próbáljak elbagatellizálni a helyzetet. Kiváncsi leszek mit szólnak ők, mikor nyilvánvaló lesz a bukta?

    VálaszTörlés
  3. - Most miért? Meglehet, te látod jobban a dolgokat. :)
    - Ez a kommunikáció már több -jóval több-, mint bagatellizálás.

    VálaszTörlés