Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. december 21., szerda

Törvényi leépülés ...

Egész eddigi életemben tiszteltem a "törvényt" és megtartottam írott és íratlan rendelkezéseit.
Mára már oda juttatott a "törvény", hogy csak megtartani akarom.

Igen, igen reménykedem abban, arra nem kényszerít a "törvény", hogy ennél is lejjebb
kelljen adjam.


Nagyon nem szeretném! Mindig is azt vallottam és hangoztattam is, hogy ha egy rendelkezés rossz, akkor azért van a "törvény" -azért helyeztük magunk fölé-, hogy
ezen változtasson.
Ehelyett mit kell lássak nap s mint nap? Egyre s másra születnek olyan rendelkezések, amik a törvénytisztelőt tovább sarcolja, szinte már mondhatnám bünteti is. Miért szinte már? Nem! Kimondom, mert így egyenes. Igen is bünteti! Azt a réteget bünteti aki törvénytisztelő és ennek okán könnyen elérhető.
Mit tiszteljek hát az ilyen "törvényen"? Hisz nem hogy nem tesz semmit a rendelkezések elkerülőivel szembe, de sokszor még segíti is.

Hozok példát is, nehogy bárki azt higgye, csak úgy a levegőbe mondom.
Ma, egy vállalkozás -és vezetője- megteheti, hogy a munkavállalói után nem fizeti meg a járulékokat, járulék és adótartozást halmoz fel, akár több százmilliót is. Mellette azt is megteszi,hogy a munkavállalói jogos járandóságát egyre növekvő késedelemmel fizeti, mígnem már több havi bérrel is elmarad. A szerencsétlen melós meg gürizik és reménykedik. Várja a fizetését, amiért megdolgozott, ami már hónapokkal korábban járt volna neki. Ha marad, akkor egyre csak csúszik a pénze, sőt egyre több marad bent a munkaadójánál. Ha elmegy, akkor az előírások ellenére sem kapja meg járandóságait az utolsó munkában töltött napon. Mehet isten hírével egy fillér nélkül! Ha szeretné megkapni több havi elmaradt bérét, akkor mehet perre. Persze fizesse meg a perilletéket előre, az ügyvéddel való konzultációt előre, a sikerdíjat meg majd utána. Ha nyer! És mikor?
A vállalkozás -mint mondottan ugyebár- felhalmoz mondjuk x százmillió köztartozást, s láss csudát! A vezetője meg hozzávetőlegesen x százmillióért épít "kacsalábat".
Persze a "törvény" nem lát összefüggést!
Annyi összefüggést lát csak a "törvény", hogy a "kacsalábast" segíteni kell, mert munkahelyeket ad és teremt. Persze nem teremt, hanem egyre csak azon jár az esze a "kacsalábán forogva" hogy mikén lehetne még többet dolgoztatni, még kevesebb emberrel és lehetőleg kevesebb bérért.
Meg azt is látja a "törvény", hogy ennek a "rohadék" melósnak van pénze ügyvédre, van energiája pofázni és gyalázni a szerencsétlen munkaadóját -ahelyett hogy csókolná a kezét-, meg még mindig nem halt éhen, hát akkor uccu neki! Pakol rá még kis terhet és immár rendelkezéssel is csökkenti a fizetését.
Na, most akkor tiszteljem a "törvényt"?
.

1 megjegyzés: