Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. december 19., hétfő

Kurvára unom már ...

Nem tudhatom más miként van ezzel, de én már kurvára unom! Igen így! Kurvára! A milliókkal való dobálózást.
Akkor is unom, ha csak az ablakon száll ki, de akkor is ha zsebekbe helyeződik át. Most akkor van válság és szar helyzetben van az ország avagy nincs? Avagy csak a kis embereknek van válság és egyre szarabb helyzet? Szinte minden hétre jut egy hír,hogy hol és kik tapsoltak el, vagy vágtak zsebre, avagy basztak el feleslegesen néhány milliót.

Most épp Nagykőrös polgármestere, aki a város több százmilliós adóssága ellenére megint csak zsebre vágott másfél milliót. Most ö, .... !
Miért? Azért, mert a főtér felújításánál kiemelkedően szervezett, munkája túlmutatott a polgármesteri tevékenységen. Állati jó!
Akkor most kérdem én, mit mondjanak azok, akik naponta tíz vagy tizenkét órát dolgoznak rendszeresen nyolc órás bérért? Mit mondjanak? Mert fizetésemelést nem kaptak már vagy tíz éve, a túlórát nem fizetik mert nem engedi meg a kassza és a csúszó meg faszán lazán bent marad. Miért marad bent? Azért, mert mivel törvénytelen dolog naponta túlórázni, ezért nem is rögzítik írásban, másrészt meg egy idő múlva annyi a hátralék, hogy képtelenség lenne kiadni. A melós meg hallgat és gályázik tovább, mert ha csak gondol is a jogaira, akkor azonnal odavetik: -ha nem tetszik mehet máshová, sorban állnak a munkára várók a kapuban.
Ők mit kapnak? Mikor kapnak plusz három havit? Megelégednének azzal is ami jár! Helyette van az odavetett kussolj! Meg van a sok hangzatos cinikus megjegyzés a telezsebes szarháziaktól. Hogy: -"senki nem járhat rosszabbul, meg hogy aki többet akar keresni, dolgozzon többet!"
Azt teszik a kurva életbe is! Többet dolgoznak és nem kapnak érte semmit pluszba. Kapnak viszont csökkenő fizetést, növekvő kiadásokat és még több munkát.
Mert az baszottul jól hangzó lózung: -munkahelyeket kell teremteni! Egymilliót egy ciklus alatt! No persze! Minek? Hisz van egyszerűbb megoldás.
Az elvégeztetett ingyenmunka! Igaz azért nem folyik be az államkasszába járulék. De hát miért kellene ezt értenie egy rakás nemtörődöm cinikus semmirekellőnek, akinek tömik a zsebét rendszeresen? Miért értené?
Racionalizálás címszóval, leépítés, átszervezés, csökkentés, elvonás, több munka. De ezt értse meg mindenki, mert szarban van az ország és most szükség van minden fillérre. Minden magyar állampolgárnak egy havi bérére! Ki mondta ezt? Na ki?
Akkor mire a nagy pénzszórás, a nagy jutalmazások, különjuttatások? Mire?
De ez a polgármester is -meg a többi is- szemrebbenés nélkül odaáll a pedagógusok, az orvosok és mások elé is, megmagyarázni hogy mire miért nincs pénz. Miért nincs pénz a bérük rendezésére!?
Mert nincs egynek sem annyi bőr a pofáján hogy azt mondja. -ti nem kaptok az idén semmit, mert én vittem haza meg a helyettesem, meg az embereim. De arra van képe hogy azonnal támadásba lendüljön és "szocialistázzon".
Ez minden? Ez érv? Ha nincs észérve, akkor kussoljon és húzza meg magát! Akkor kellett volna "szocialistázni", mikor ők rakták zsebre a lóvét. Nem most!
Elég volt a mellébeszélésből, a pénzbehajtásból!
Magyarországon ma simán csak pénzbehajtás és az elvett pénzek elherdálása folyik. Szabad rablás.
 Fosztogatást követő osztogatás! A mások által megtermelt és megspórolt javak átcsoportosítását végzik cinikus, jellemtelen szarházi zsebesek!
.

3 megjegyzés:

  1. A kapzsi emberre jellemző a gátlástalanság, a szűklátókörűség, a végtelen optimizmus. Na meg a vakság a jövőre nézve. Csak azt nem látja a buta (mert totál hülye szegény), hogy a kapzsisága miatt romlásba visz mindent, önmagát is. Az önteltsége miatt semmi okos tanácsot nem képes megfogadni, és ha még hatalom is kerül kezében, az iszonytatóan rossz párosítás. Látjuk káros tevékenységeik eredményét, mind kicsiben, helyi szinten, mind nagyban országos szinten. (Meg a Föld szintjén is.)

    VálaszTörlés
  2. Látjuk kedves Barátom, látjuk. Én csak azon csodálkozom már egy jó idő óta, hogy miért hagyja ezt szint mindenki szó nélkül? Mindenki látja hogy igencsak rossz felé megy a szekér amin ülünk, de a zöm nem szól egy szót sem, csak bámészkodik. Érted te ezt?

    VálaszTörlés
  3. Mert még nem érzik a nekünk már nyilvánvaló tragédiát. Csak akkor fognak jajgatni az emberek, amikor effektíven nyúzzák a bőrüket. Addig a butaságuk, és az előre látó képességük genetikai hiánya miatt, hülyének nézik a már jajgatókat. Aki érti, és nem szól, az vagy azért nem teszi, mert benne van a félsz a retorzió miatt, vagy nincs rá módja olyan fórúm elé kerülni, ahol őt érdemben meghallgatnák. Egyszerűen nincsen pénze, hogy felutazzon Pestre, tüntetésre. Mert most csak ott lehetne változást kicsikarni. Sokan, akik értik, azok fásultak. Várják, hogy mások kikaparják a gesztenyét.(Bár ez megérdemelne egy hosszabb elemzést is. Lehetne róla még mit beszélni) Még nem érett meg a „forradalmi” helyzet. De megállíthatatlanul érik. Amíg a cenzúrázott közmédiákban csak a hazugságokat hallják, amit szeretnének hallani, addig lapít minden helyzetet nem értő ember. Mihelyt valamelyik kormányhoz közelálló ismert ember is megcsömörlik a sok hazugságtól, és bevallja az igazat, mint annak idején Gyurcsány, akkor átszakadnak a gátak. Vagy valami más történés ki nem nyitja szemüket. Na akkor sem, meg most sem szeretnék Orbán bőrében lenni. (Biztos szűk lenne rám, mert 108 kg-os vagyok. De mindig lejjebb adom)

    VálaszTörlés