Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. április 23., kedd

Bajnai Gordon Kaposváron

Ma 17.00-tól Kaposváron tartotta országjáró körútja első előadását Bajnai Gordon, hazánk volt miniszterelnöke.
Ami az első képkockán látszik, az egy enyhe fogalmazással élve is szélsőséges -de szerencsére maroknyi- csoport utcai fogadtatása. A fecnin az állt: "ezt tetted az országgal gordon."
Többszörösen is nem értem a mondandót, de ez gondolom az én bajom.

Mert ugyan hogy, s mikor akasztotta fel Bajnai az országot? És ha már próbáltak jelképessé tenni dolgokat, akkor azt értem ugyan hogy a volt miniszterelnök nevét kisbetűvel írták, viszont akkor a jelkép hangsúlya érdekében az ország szót nem ártott volna naggyal szedni. Mellesleg mondom, nem árt ezekkel a jelképes dolgokkal csínján bánni, mert ugyebár a csupa kisbetűvel bejegyzett Nemecsek Ernőről is kiderült, hogy valójában egy hős.
Egyébiránt nekem a bitófa és a stilizált akasztott ember nem színpatikus jelkép és épp emiatt akik így akarják a bizalmamat megnyerni, hát elhúzhatnak a büdös .....ba!

Ezt a felvételt csak azért szúrtam be, mert ezen jól látszik -pedig nem egész termes kép-, bent nem maroknyian várták az előadást.
Sokan jöttek el, mertek eljönni. Többen vidékről is beutaztak a megyeszékhelyre. Úgy vélem nem hasztalan eltöltött idő volt végighallgatni Bajnai Gordon előadását ás a kérdésekre adott válaszait. A stílus maga az ember. S Ő hozta a stílusát. Nyugodt, higgadt, érthető, érvelő.

Ebbe az írásba már nem akarom belezsúfolni a mintegy bő két órányi időben elhangzottakat. Annyit azonban megjegyzek, hogy amit a volt miniszterelnök elmondott, abban én semmi olyat nem leltem, ami a jelenlegi kormányzat elleni alaptalan vádaskodás, gyalázkodás, lejáratás lett volna. Ami elhangzott, az van! S amit Bajnai Gordon akar, az pedig hihető volt, vállalható, nem volt benne semmi megalapozatlannak tűnő ígérgetés, kampányduma.
Úgy beszélt, mint aki tudja mit beszél, mert érti amiről beszél és meg is tudja értetni a hallgatóságával. Úgy beszélt, ahogy egy szakértőnek beszélnie kell!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése