Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. április 28., vasárnap

Vita

A Laborc-Portik ügyhöz dobott hozzászólásom váltott ki vitát s viharokat. Lerövidítve leközlöm ... hogy miért? Döntse el mindenki maga. Természetesen a résztvevők neveit kihagyom, óvom személyiségi jogaikat. Kihagyom azt is, amikor engem gyaláztak, komcsiztak, anyámat emlegették fel. Ez meg az én jogom.
Nem rövid, hosszú. Idegek, idő és popsi kell hozzá.


1. -"Jó riport.A gyurcsány kormány felelőssége egyértelmű amikor is a gazdasági minisztert Bajnai Gordonnak hívták...ha Laborc feladatot hajtott végre akkor Szilvásy György neve ugrik be azonnal,meg ha a _hézag_ fedőnevű akcióra gondolunk akkor Draskovics Tiboré meg persze Gyurcsányié mint nagyvezér.Gyurcsányi naponta egyeztet a házmesterrel, és a libással.-Ez olyan mint mikor Almunia menesztette, és a libást ültették a helyére, aki naponta ment raportra a Szemlő hegyre._-A böszme, már tudja, hogy biztos benne lesz az ellenzéki összefogásban, így nem tudjuk meg ki szivárogtatta ki az öszödi beszédét._Netán nyernének, ő röhögne a képünkbe nap ,mint nap.-Az IN-CAL meg várná az utasításait, mint 2006-ban.A gyurcsány kormány felelőssége egyértelmű amikor is a gazdasági minisztert Bajnai Gordonnak hívták...ha Laborc feladatot hajtott végre akkor Szilvásy György neve ugrik be azonnal,meg ha a _hézag_ fedőnevű akcióra gondolunk akkor Draskovics Tiboré meg persze Gyurcsányié mint nagyvezér..."

Én: -Azért érdekes, hogy ez milyen jókor pattant elő. Nem előbb, nem később. Most! Mert megint most kell elfedni egynémely kurva nagy kormányzati disznóságokat. Itt a csont! Amíg mindenki ezt csócsálja, addig elnyugszik a sok trafik és a többi. Ügyes! Azt el kell ismerjem, roppant ügyes!

1. -"Kormányzati disznóság igen volt sok a szocialista liberalista kormányok idején. A hülyék másik oldalon vannak. Magyarországnak eleget ártottak a kommunista bolsevista csürhék. Azt is elképzelem hogy akkor a választásokat is elcsalták a szoclibek.Velejéig romlott egy banda!"

Én: Ha nem tudsz kulturáltan vitázni, akkor hallgass! Milyen alapon hülyézel, kommunistázol, bolsizol és csürhézel? Tudod egyáltalán hogy melyik fogalom mit jelent? Persze. Elcsalták. Nyilván. ... Nevetséges szöveg. ... Ki készített kétharmaddal olyan választási törvényt ahol ellenőrizhetetlen több százezer külhoni szavazat?

Itt belépett "2-es", majd "3-as" és megkezdődött a gyalázkodás. Ez nem érdemi rész, nem untatok vele.

Én: -Ha nekem szól a kérdés, akkor igen. Még mindig csodálkozok. Azon például, hogy miért lehet egyesekben ekkora mérhetetlen gyűlölet, hogy még egy egyszerű szövegértelmezéssel sem tudnak megbirkózni, hanem egyből egész pályás letámadás, gyalázkodás, címkézés, sértegetés. Semmi mást nem állítottam, minthogy jókor, jól jött. Semmi mást. Ettől még akár Fidesz szavazó is lehetnék, de nem vagyok, (viszont komcsi sem!) Minden mást hozzátettek és rám fogtak a hiénaként rám rontók. Meglehet ez magyarázkodásnak tűnik, de nem az. Csak javíthatatlan optimista létemre azt képzelem, hogy emberekkel -mint gondolkodó lényekkel- szép szóval, békességgel is lehet beszélgetni még akkor is ha vannak dolgok amiben nem értünk egyet. Mert vannak. Mellesleg ez a nézetkülönbség rendjén való és így is kell legyen. Az nincs rendjén való, hogy ennek mentén egyesek gyűlölködnek, gátlástalan módon sértegetnek és többszöri felkérésre sem hajlandók ettől a stílustól elállni és annyit mondani: -bocs, elragadott a hév. "A stílus maga az ember!"

1. -"LEGYÜNK BÉKÉBEN SZÉP HÉTVÉGÉT"

Én: -Így van ...... ! Ezt kívánom neked is!

3. -"Azt gondolja Ön hogy az MSZP nem ezt csinálja? Narancsos sőt zsidó cigányozás is elhangzott többször is. Ha valaki vissza tekint a múltba és figyeli a politikát az tudja hogy a 8 év alatt kirabolták az országot ha nem tetszik takarodj el Magyarországról. Nem ezt mondta Bajnai vagy Gyurcsány? Persze most a proli magyar nyög ,Ők meg dőzsölnek, és újra jönnének zsebeket tömni.Köszönjük nem kérünk belőlük.Az SZDSZ mielőtt eltűnt a süllyesztőbe az MDF-fel együtt Milliárdokat osztottak szét , ami elég lett volna 10 évig az ország nyugdíjaira. S tudnék bizonyítékot szolgáltatni. Persze hogy kinyílik a bicska az ember zsebébe. Ingerült és ideges lesz.Volt idejük bizonyítani. Bizonyítottak, el kurták el ba....k ahogy Gyurcsány elvtárs mondta."

Én: -Kirabolták. Most is. Gyurcsány mondta és azoknak a vállalkozóknak, akik kevesellték amennyit kaszáltak. De ha már a kirablásnál tartunk. Önt személyesen is kirabolták? Elvették a járandóságát és adtak helyette más jogcímen csökkentett járadékot? Elvettek öntől egy tollvonással éves szinten kettő és félhavi jövedelmet? Korlátozták önnek a munkavégzése és a keresete feltételeit? Hozták önt olyan helyzetbe ami miatt jogilag nem is rendelkezik rendszeresnek számító jövedelemmel és emiatt mondjuk ha hitelre szorulna akkor hitelképtelen? Mindezek közben kormányzati szintről gyalázták önt? És a felsoroltak nem minden, csak a legfontosabbak. Járt ön így? És ők közben dőzsölnek. Most is milliárdok mennek el marhaságokra, tűnnek el a pártkasszában. "Persze hogy kinyílik a bicska az ember zsebében. Ingerült és ideges lesz.Volt idejük bizonyítani. Bizonyítottak, el kurták el ba....k ahogy Gyurcsány elvtárs mondta." (azért idéztem, mert ez áll a Fideszre is) Viszont én ezek miatt nem támadok senkire, nem sértegetek senkit. Még azokat sem, akiknek a fentieket "köszönhetem" és még azokat sem, akik engem sértegetnek látatlanban. Pedig nekem nem csak országnyi, de személyes okom is lehetne a gyűlöletre.

3. -"Igen kiraboltak,mer amit elloptak,eladtak azt most hajtják be rajtunk."

Én: -Ez egy nagy általánosság amit mondott. Ez éppúgy vonatkozik rám is, másokra is, tehát nem velem kellene gyűlölködni. Egyetlen kérdésre sem válaszolt, reagált. Mellesleg azzal takarózni, hogy most azért nyúzunk, mert azok is nyúztak, sem indoklásnak, sem mentségnek nem elfogadható. Ha az a félmillió külföldön dolgozónak idehaza lenne munkája és itt fizetné a járulékokat, adót, már akkor meglehet a kutyánk sem lenne sánta. De munkahelyteremtés nincs, csak a közmunkásokkal fényezik a statisztikát. Ők viszont nem hoznak, hanem visznek, mert a költségvetésből megy a bérük. Arról már ne is essék szó, hány alkalommal éltek vissza a helyzetükkel és magánbirtokok magánbevételeit növelték.

3. -"Nem nyúz a Fidesz engem , maga rosszul értelmezi. Nincs értelme vitatkozni. Részemről Hajrá Fidesz.2014 ben is. ennyi. ha ráérnék bővebben is reagálnék de sajna nincs rá időm."

Én: -Már ne vegye zokon, de ez tipikus Fidesz párti hozzáállás. Ha elfogynak az észérvek, akkor lezárják a vitát. Hasonlatos az önök imádata mint a vallásosaké. Viszont egyet nem értek már nagyon régóta. Ha ennyire biztosak a győzelemben, akkor miért nem higgadtak, mosolygósak, vidámak és megbocsájtók a szerencsétlen tévelygőkkel szemben? Mint a jó keresztény! ... Mellesleg lehet hogy most meglepem, de én is a Fidesz győzelmét jósolom már régóta és azt hangoztatom, ha az ellenzék még kicsit széthúz akkor megint kétharmados lesz. ... Ez viszont nem takarja el a Fidesz egyetlen égbekiáltó bűnét,hibáját és disznóságát sem. ... Igazán örülök hogy elégedett a reálértéken csökkenő nyugdíjjal.

3. -Én most is nyugdíj emelést kaptam! És hogy ők széthúznak hát miért marcangolják egymást mint a kutyák? Higgye el nálam vidámabb ember nem létezik. Én nyitott szemmel és füllel járok.Önnek egyben van igaza Talán nem kellet volna durván reagálni ,mert attól nem változik meg az ember nézete és véleménye mindenkinek lehet önnek is és nekem is. Csak azt nem értem miért nem léptek a tettek mezejére, akkor amikor ott volt a kormányzás lehetősége? Vajon miért nyert a Fidesz magasan a választásokon ,ha ők annyira jól csinálták? Vajon miért húznak szét? Ezen elgondolkodott már? Most lehet kritizálni .Akkor kellet volna bizonyítani. Soha egy pártnak sem adatott meg 8 év kormányzás. Akkor nem tüntettek? Mi volt a Televízió székházánál? Miért kellet lemondani Bajnainak, Gyurcsánynak mert jól csinálták amit csináltak? Akkor miről beszélünk?

Én: -Csak az emelést nézte, vagy azt is megnézte hogy mennyit ér (vásárlóértéken) ma a pénze és mennyit ért három éve? Ne mondja, mert hihetetlen hogy önt nem érintette az Áfa emelése és úgy egyébként e drágulás. Mennyibe kerülnek ma az alapvető élelmiszerek és mennyibe három éve? Mennyit ér ma a forint a vezető devizákhoz képest és mennyit három éve? Sorolhatnám napestig, de minek? Felesleges mert aki nem akarja a tényeket, az félresepri. de egy dolog még. A nyugdíj. Megnéztem az adatlapját ..... és aszerint én jóval idősebb vagyok. Akkor nem tartja furcsának, hogy ön lehet nyugdíjas, tőlem pedig elvette ez a kormány? Félre ne értsen! Örülök neki, hogy az önét nem. De az enyémet -és nagyon sokakét- miért? Én is az érvényes jogszabályok szerint mentem nyugdíjba és nem kevés szolgálati idővel. Mi ez, ha nem kettős mérce? És attól a kormánytól, amelyik nagy hangon kéri számon egész Európától a kettős mércét. Soha nem állítottam azt, hogy "azok" jól csinálták. Viszont ez nem mentség a mostani hibákra, visszaélésekre, törvénytelenségekre. Nem kell azon sokat gondolkodni, hogy miért húznak szét. Azért, mert a baloldalon -beleértve a közepet is- több párt van mint a jobboldalon. Nyilvánvaló, hogy ott vannak nézetkülönbségek, emiatt nézetbeli eltérések és emiatt meg viták. A Fidesznél nincs, mert egy párt és a vezetése nem tűri az ellentmondást. Ez demokratikus? Volt már hasonló. Emlékszik? Hogy miről beszélünk? Hát arról, hogy "azok" nem csinálták jól, de emezek elvitatják tőlük a jogot hogy változtassanak és hogy létezzenek. Meg arról, hogy emezek sem csinálják jól, de képesek arra is törvény alkotni, hogy a rossz is jó! Tudja mi a a legnagyobb azonosság és mi a legnagyobb különbség szerintem? Az azonosság az, hogy egyik sem csinálta jól. A különbség pedig az, hogy akkor nagyobb volt a demokrácia, nagyobb a jogbiztonság, a kiszámíthatóság, továbbá az, hogy emezek három év alatt okoztak nagyobb kárt, mint amazok nyolc alatt. Mindezt emezek teszik cinikusan, arrogánsan, gátlástalanul, a képünkbe röhögve és ránk hivatkozva.

3. -Kedves József!Nekem nagyon sajnálatos az a tény hogy nyugdíjasnak kell lenem. Tudja 5 műtéten estem át. Az utolsó műtétem életmentő volt ,elvették a beleim nagy részét, felszívódási zavarom lett, ezért pelenkába járok .Számomra nem szégyen csak sajnálatos.Betegségért vettem a nyugdíjam sajna. De volt annak idején aki pénzért, és utána évekig dolgozott.Voltak akik pszichiátriai beteg ként százalékoltatta le magát utána kutya baja sem volt.Ápolónőként sok mindent láttam és tudtam higgye el. Lehet hogy 3 éve többet ért a pénzünk, Most is érhetne ha az Mszp nem engedte volna sok deviza hitelt nem dőlt volna be, fele annyit nem nélkülöznénk. Én tudom hogy 5% gazdasági növekedést ért el Orbán, mikor leköszönt .Abból osztogatták a nővéri fizetés emelést az Ön barátai és a tanárokét is .Tehát nem volt üres kassza.Ellenben a Fidesz a több milliárdos adósságot örökölt.Ez a különbség látja.Üres pénztárcával nehéz gazdálkodni mint ahogy önnek is.

Én: -"2011-ben 1,6 százalék volt a növekedés, 2012-ben viszont 1,7 százalékos volt a visszaesés, és 2013-ra sem számíthatunk sok jóra."
Kedves .....! Ez valóban nagyon sajnálatos, remélem több baj már nem éri. Nekem is sajnálatos tény volt a nyugdíj, megszűnt a beosztásom és el kellett menni. Tudja mi az érdekes? Azokkal a feltételekkel jöttünk el, amit az I.Orbán kormány emelt törvényerőre. Két éve meg ugyanezért gyaláz bennünket és vette el. Korrekt ugye? Voltak csalók, nem is vitás. Meg vannak is, lesznek is. És akkor általánosítani kell? A hivatásához csakannyit, a háromszáz forintos vizitdíjért népszavazás volt,most pedig három éves várakozási listák vannak és aki nem akarja kivárni fizethet százezreket. Az Orbán éra alatt hány orvos és magasan képzett szakápoló ment külföldre? Ön akkor tudja. ... Már megbocsásson! A devizában történő eladósodást épp Orbán szorgalmazta az általuk vezetett önkormányzatoknál. Fel is vették, el is adósodtak, most pedig a kormány átvette és azt fizeti vissza mindenki. Nem a lakásokra felvetteket. Ha már a tanárokat felemlegette. Azóta sem kaptak. Egyik gyermekem pedagógus és nem hogy fizetésemelést nem kapott azóta, de a béren kívüli juttatásokat is elvonták. A lányom egészségügyi dolgozó, náluk szintúgy. A mostani kormányzat ideje alatt csak csökkent a nettó bevételük. A többmilliárdos adósság öröklés egy lózung! Minden kormány adósságokat örököl, mert van államadósság. Mellesleg Orbán azt nyilatkozta a kormány átvételkor, hogy jó állapotban vették át a büdzsét, sőt Bajnairól is elismeréssel szólt. Nézzen utána, ha nekem nem hisz. ne is higgyen! Higgyen a tényeknek! ...Bocsánat. Még meg sem köszöntem, hogy legalább azt elismerte nem kellett volna durván reagálni. Tudom, túl hosszan értekezek itt és az a látszat, mintha meg akarnám győzni. Nem akarom! Csak annyit szeretnék, hogy tekintsen kijjebb a köréből és majd meggyőzik a tények. A tények makacs dolgok ahogy azt a bölcsek már megmondták. És éppen ezért egy tényt, nem szabad figyelmen kívül hagyni pusztán azért, mert a másik oldalról jön. Apropó másik oldal. Ezt még lekörmölöm és utána nem untatok, hacsak ön nem vet fel valami jó témát. Nagy hiba azt hinni és hirdetni, hogy aki nem a Fidesz híve, az komcsi. Azért annyival nem vagyok idősebb, egy korban nőttünk fel. Tudja ön is, mi a különbség a kommunista és a többi baloldali orientáltságú nézet közt.

"2-es" azóta nem jelentkezett, amit nem nagyon bánok, mert bár tudok megbocsájtó lenni, de ha anyámat emlegetik fel akkor bizony kinyílik ....

És az is lehet, a beszélgetéseknek még nincs is vége! Itt tartunk most.


2 megjegyzés:

  1. Szia! Hagytam Neked valamit a blogon. :-) Át kell érte jönnöd Hozzám. :-) Ha van pár pillanatod. :-)

    VálaszTörlés