Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. január 31., vasárnap

Magyarság

Újabban megint fut és egyesek meg futtatják, így rendre beleakadok egy áltudományos zagyvalékba.
Most már nem hagyom szó nélkül, mert nem ez az első, gondolom nem is az utolsó.
Hogy kik s mi célból írnak, terjesztenek efféle marhaságokat azt bár biztosan nem tudhatom, de van róla véleményem.

Arról a baromságról beszélek aminek olvasását addig is nehezen viseltem idegekkel, míg bele nem szaladtam az
-"Amerika ősnyelve magyar volt" kitételbe.
Naná! Az inka magyar volt, a népét meg rákényszerítette a kecsuára.
Nekem annyiban nyolc, hogy állampolgári jogon mindenki úgy lehet hülye, ahogy akar! Túlságosan, meg nem lep a dolog, mert olvasni hasonló blődségeket, tucatnyit.
Eme elmebajnokok szerint, lassan már nemigen van földrész a sárgolyón aminek népességének eredetéhez nekünk magyaroknak köze ne lenne.
De tovább is mennek, persze a fentiekhez mérten teljesen logikusan, mert olyasmit is olvastam már, hogy Jézus is magyar származású volt.

Na! Itt a lényeg! Akkor én tovább is mennék és azzal tán a feles vitákat és a további találgatásokat le is zárhatjuk.

Mivel Jézus magyar volt -Isten fiaként-, nyilván a Isten is magyar volt. Isten pedig a kezdetekkor a maga képére teremtette az embert, ebből az következik, hogy Ádám s Éva is magyar volt. A saját képére alatt természetesen ne a külső megjelenést értsd, hanem a lelkiekre! Dobódik ezek után, hogy Isten magyar teremtményei szép lassan benépesítették a földet! Később lettek elhajlottak ... de attól még magyarok!
Csak nem tudnak róla. Na! Most már tudhatják!

Nos kérem. Ezek után, már csak azok jelentkezését, írását fogadom s olvasom, akik ennél nagyobb ívű baromságra képesek. Kisstílű elmék kíméljenek!

4 megjegyzés:

  1. Váoh! Káosz. Rossz volt olvasni. Mi van magával?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bíz kedves Beáta, ez a blog azért van, hogy ne tetsszen! Egészen pontosan fogalmazva, az itt szóvá tett dolgok eredete nekem nem tetszik s valami módon megpróbálom ezt a nemtetszésem, ellenérzésem, ellenérvem szóvá tenni. Vagy kifigurázni, görbe tükör elé vonni, pellengérre állítani.
      Pontosan ahogy írod. Káosz! Ennek az írásomnak a kiváltója egy áltudományos írás ami maga a káosz! Ezt igyekeztem úgy görbíteni, hogy még nagyobb legyen a káosz s kiérződjön a helyzet abnormális volta. Nem is csodálom, hogy rossz volt olvasni! Eszerint valamennyire sikeres volt a megfogalmazásom. A mi van velem kérdésed szerint, meg meglehet, valamit mégiscsak rosszul görbítettem, ha a szövegből nem világlott ki teljesen az egyet nem értésem, az ellenérzésem, és magának az egész áltudományos humbugnak a nevetségessége, amit egyes körök arra használnak fel, hogy az emberekben meglévő egészséges magyarság tudatot, hamis információkkal megtámogatott igen rossz irányba tereljék. Leegyszerűsítve: abszurdak azok az áltudományos szövegek, mint, ezen írásom kiváltója is, jelesül hogy az Amerikai földrészt is a magyarok népsítették be és hogy az ősnyelv ott magyar volt. Ott is! Mint sok helyütt máshol a földgolyón, amiről más írásokban lehet olvasni. Ezt a ferde nézetet próbáltam a végén a végletekig kiélezni!
      De hogy kérdésedre is válaszoljak, velem az van, hogy igen-igen sok minden nem tetszik -gondolom ezzel mások is vannak így- s időnként egyre-egyre reagálok, vagy tréfásan, vagy ironikusan, vagy cinikusan, néha dühösen, néha meg csak úgy spontán ahogy kijön.
      Ez a blog azért ...tükör...! Görbe tükör, torz tükör, torz tükörkép, stb, stb.
      Remélem sikerült válaszommal minden benned felmerült kérdésre rávilágítani, ha nem az sem baj! Reagálj, kérdezz! Válaszolni fogok s nem haragszom meg. Akkor sem, ha neked más a véleményed. :)

      Törlés
  2. Óoooooh! Megértettem. Ez gúny. Azt hittem mindent komolyan gondolsz. Tyhü, megkönnyebbülés. Lehetne a megfogalmazás konkrétabb, azaz minden úgy van írva, mintha tény lenne.
    Pártolom a kísérletet és dícséret az erőfeszítésért! Valószínű, hogy nem sokat ér. Sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valószínűleg igazad lesz, s nem sokat ér. De nem baj. Lassú víz ... Még több lassú víz, meg ... :)

      Törlés