Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. november 5., szombat

Fájó szívvel, de ...

2016.11.05. Kaposvár
Berzsenyi park
Lehetséges, azzal kellene kezdenem, hogy bizonyítom én nagyon szeretem a fákat.
De nem teszem ezt. Még úgy tűnne reklámozom magam. Ha bárki is bizonyítékát keresi, hát ott van a MJ - Vándor blog, ott megleli. Bőséggel.
Képeket hoztam, a Berzsenyi parkban kivágott, és emiatt vitát kiváltó öreg fa még ott lévő darabjairól.

Nem vagyok sem erdész, sem kertész, csak egy erdőjáró és természet kedvelő, és eme minőségemben, a tapasztalásaim és a látottak alapján azt mondom,
ez a fa sajnos tényleg beteg volt.

Igyekeztem olyan felvételeket készíteni, hogy látsszanak a tünetek.
Úgy vélem sikerült.
Láthatók a régi és az újabb korhadások is ezeken a képeken.

A helyszínen látottak alapján én azt mondhatom, ez a fa öreg volt, beteg és én azt feltételezem, még igen sokáig elélhetett volna.
Elélhetett volna még, ha születése után nem épp ide ültetik! Merthogy a park egy sűrűn látogatott közpark, ráadásul közvetlen a gyalogút és egy méltán népszerű emlékmű mellett állt.
S bíz a korhadásait tekintve, bármikor válhatott volna öreg matuzsálemből baleset okozójává.
Bármennyire is szeretem a fákat, különösen az öreg fákat, ennek szegénynek bealkonyult. Már nem állt oly biztonságos lábakon s karjait sem tarthatta oly erősen, hogy ott, azon a helyen, a Berzsenyi park egy forgalmas sétánya mellett még sokáig állhasson.
Ezért hát én azt mondom, fájó szívvel, de nyugodt lelkiismerettel lehet az aki eldöntötte a sorsát, majd őt magát is. Kár érte. Nagy kár! De vesztése szükséges veszteség, ezért éppoly fájó szívvel és nyugodt lelkiismerettel tudomásul is vehető.
Nekem úgy tűnik, ez a fa nem azért esett áldozatul amiért oly sok másik, másutt.

3 megjegyzés:

  1. Persze, látjuk...ugye,mégis rossz látni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen Panni! Természetesen rossz látni.
      De nem is oly régen ott álltam a Hajógyári-szigeten ahol egy gyertyaláng lobogott azért a fiatalemberért akire rádőlt egy fa. Azt is rossz volt látni! És hát ez a fa, mint mondtam is nagyon forgalmas helyen állt.

      Törlés
  2. Van, amikor "életekről" kell dönteni...

    VálaszTörlés