Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. augusztus 2., szerda

Szita hívek! Kis figyelmet!

Kedves Szita Károly hívek!
Feltétlen hívek! Szita Károlyt imádók s istenítők!

Elöljáróban megemlítem ez a fotó nem Szarkaváron készült, csak illusztráció.

De attól még, hogy ez egy másik "remekmű", attól még a környezet szennyezése az megtörtént, a töménytelen mennyiségű bontási hulladékot válogatatlan formában ömlesztve borogatták az erdőbe, egy horhósba, egy olyan területre ahonnét megint csak élővizet és ivóvízbázist is veszélyeztethet.
Nem ismerős a dolog? Akárcsak a méltán elhíresült gumiégetős ügynél. Méltán elhíresült, de a városra, a vezetésére és a polgármesterre nézve nem volt méltó!
Főleg utóbbira nem, a módszere okán!

S akkor kedves Szita hívők!
Eme tématudatosító bevezetés után, rátérek az igazi tárgyra.
Az immár országos visszhangot kiváltó ügyre, egyes hívők -ha országosan nézném, s kicsit kijjebb is Fidesz színezetben, akkor egyes szektatagokról beszélnék, de maradok helyben- emígy nyilvánulnak meg:
- Ez az ügy megint csak arra jó, hogy lehessen Szitát gyalázni, jókat "Szitázni".

Egyáltalán nem! Rosszul tetszik átgondolni kedves hívő!
Szita Károly, egy azért viszonylag nagy lélekszámú város polgármestere, felelőse, vezetője, meglehetősen nagy apparátussal, meglehetősen nagy hatalommal.
S épp ezért elvárható, meglehetősen nagy rálátással!
Pont ezekért! Mint felelős polgármesterre, mint egy megyei jogú város polgármesterére, őrá is vonatkozik a felelősségről szóló kitétel!

Felel mindazért amit megtett, vagy megtenni elmulasztott!

Kedves hívők, istenítők s imádók!
Szita Károly kötött egy szerződést egy munka elvégzésére, mely munka folyamatairól a végrehajtást, ütemtervek szerinti haladást szakemberein, szakközegein keresztül nyomon követtetni köteles, s hát időnként nem árt ezen személyeket beszámoltatni a tisztánlátás, rálátás végett. Vagy nem így gondolják?
Persze a legkönnyebb visszamutogatni, hogy én ezzel szerződtem amaz meg alvállalkozó. De a polgármester nem alvállalkozó!

Mondok egy jó példát. Szita Károly azt üzente -nem állt ki szemtől-szembe csak üzente-, hogy a keletkezett bontási hulladéknak a ..., idézem:
"a színházi bontásból származó hulladéknak a városi inerthulladék-lerakóban van a helye. Várják a rendőrségi vizsgálat eredményét"

Kedves Szita Károly baráti kör tagjai!
Hadd kérdezzek párat! Mióta is folynak a bontási munkálatok? Mennyi bontási hulladék keletkezett eddig?
Nagyjából meg is válaszolom.
A város főépítésze 2017. június 11-én nyilatkozta, hogy "a jövő héten kezdődik az úgynevezett üzemi épületrész bontása", ... ámde azelőtt is történtek már bontások, tisztogatások.
A híradatok több ezer köbméter bontási hulladékról szólnak, amely az erdőrészt és a vízmosást több méter vastagon borítja!

Kedves Szita rajongók!

Az eltelt idő alatt senki ember fiának fel nem tűnt, hogy a temérdek bontási hulladékból egy vödörnyi sem került be a városi hulladéklerakóba? Nem?

Tisztelt hívek!
Nincs több kérdésem! Csak megállapításom!

Ha ez senkinek nem tűnt fel, akkor valaki, valakik rohadt nagyot mulasztottak. Ha feltűnt, de ... akkor még nagyobbat!

Tisztelt hívek, Szita imádók!
Én nem azt mondom, hogy ő felelős ezért a környezetszennyezésért. De!
De van benne felelőssége. És ha most arra vár, azzal takaródzik, hogy megvárja a rendőrségi vizsgálat eredményét akkor az külön is felelőssége. Mert a rendőrség nem fogja vizsgálni a hivatali mulasztást, csak a konkrét elkövetést. A hivatali mulasztást a polgármesternek kellene vizsgáltatni, vizsgálni és ahhoz nem kell várni senkire sem!
Ha nem teszi, az bőven felelőssége, mi több jelen tárgyban gyanús is.
Főleg az elhíresült gumifeldolgozó ügy után!

Tisztelt Szita hívek, feltétlen hívek, imádók, istenítők és szektatagok!
Ahogy anno Szita intézte, vezényelte a gumiégető ügyét, egy dolgot még önöknek is illett volna megtanulni és azóta, és az elkövetkezendőkben is, észben tartani.
Ez az ember nem Karcsi bácsi! Hanem Szita Károly polgármester!
Pont ezért nem azt a viselkedést, ténykedést kell tőle elvárni mint egy Karcsi bácsitól.
Választáskor pedig nem egy Karcsi bácsira kellene voksolni, hanem egy felelős politikusra. Ha a kettő megegyezne az jó! De nem egyezik!

Ui.:
Tisztelt Szita hívek!
Utoljára még pár kérdés, mert nem bírom megállni, no meg elgondolkodtatónak.
Mit tudnak önök Szarkavárról? Az öreg erdőről? A kastélyról? A kilátóról? Az Ujlaky- várról? A kápolnáról? A temetkezési kápolnáról? A Somssich családról?

2 megjegyzés:

  1. Olvasva a cikket, azon tűnődtem, hogy volt-e valaha ilyen vezetője a városnak. Illetve lesz-e még? Bármit csinál, vagy része van bármiben, kimenekük mindenből. Na és itt a ZÁÉV. Hogy mennyire szereti zalamegyét. Mindenhol csak ők dolgoznak. Somogyban nincsenek vállalkozók, akik megállnák a helyüket és megélhetést remélhetnének saját megyéjükben. De bezzeg a polgármestes...az megállja a helyét, mindig minden körülmények között felelős döntéseket hoz. De ha mégis valami kibukik, akkor Ő mossa kezeit és törvényes megoldásokat talál. Törvény mögé bújik. És a hitelét sem veszti...vagy nem is tudja hogy elvesztette, nem érzékeli, hogy már nincs neki. Tehát ezért elgondolkodtató, hogy volt-e ill. lesz-e valaha még egyszer ilyen polgármestere a városnak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legyünk optimisták! Ez is csak egy választás kérdése, meg az, mennyien mennek el és kik? No meg a választék! Ez is igaz.
      De addig esély sincs amíg túl sok a ködös szem. mert szerintem Szita amit tesz azért teheti meg, mert a hívei mindent elnéznek neki. A hívek szerint ami jó, szép és pozitívum az Szita érdeme, ami rossz, csúnya és negatívum az meg valamiféle külső ok vagy személy bűne. És hát valljuk meg igen sok a közömbös ember! Nos igen! Igaz! Elgondolkodtató!

      Törlés