Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. január 29., hétfő

Vakok, siketek és elvakultak!

Rendhagyó dologra adom most a fejem, mondok egy rendhagyó imát egy kínhalált ért embertársunk lelkéért
és a ti lelketekért aki ezek után is bőszen véditek, mentegetitek a védhetetlent az igazi bűnösöket.

Mondok egy imát én helyettetek, én aki még ima végett soha nem léptem át templomi küszöböt.
Ha fohászom van hát megteszem ott ahol vagyok, mert ha van egy az univerzumot összetartó nagy hatalom, ám legyen Isten ahogy ti nevezitek, akkor az mindenütt ott van, mindenbe belelát, mindent "szemmel" tart csak semmibe sem avatkozik bele.

Ezt használjátok ki! Aki meg nem kihasználja, hanem érzi a jelenlétét, annak a lelkében van az univerzumot összetartó erő. Az jobbítani akar! Az nem takaródzik a felebaráti szeretettel, hanem gyakorolja! Annak nem hivatkozás a szeretet és a gyűlölet, hanem mindegyik megélhető! De leginkább őszinte a szeretete, és ha haragja van annak oka van és annak okozóján változtatni szeretne nem pedig konzerválni!

Meghalt egy ember, én nem is ismertem, de holnap akár lehetek én is. Te is! Vagy egy szerettünk. Meghalt pokoli kínok közt, vért hányva a fájdalomtól hangosan, fetrengve! Haláltusáját vívta órákon át a szerettei szeme láttára egy kórházban. Ott, ahol gyógyítást remélt, vagy ha már nem mert neki nem volt lehetséges, akkor enyhítést a kínokra!
Ha mást nem is, de egy emberibb halált! Egy kis enyhítést. Tettben is, szóban is!

S nektek ez rendben van hívek? Nem volt mit tenni, nem hibázott senki, ez volt a protokoll, ha mégis van felelős akkor meg kell büntetni és minden megint szép lesz. Szép? Mikor volt szép! Soha! De csúnyább lett! Csak ti nem látjátok hívek!
Ti mit láttok? Az elétek vetített hamis képeket! Hívek! Lépjetek ki a valóságba és beszéljetek végre olyanokkal akik nem az elétek vetített álomvilág szereplői, hanem benne élnek a valóságban! Féltek tán meglátni a valóságot?

Hívő! Szerinted az valóságos kifogás, hogy menthetetlen volt?
Ha rá nem nézett órákon keresztül senki hozzáértő a kínoktól fetrengő, kiabáló, vért hányó emberre, akkor mire alapozza a mondandóját, hogy úgyis menthetetlen volt? Látnokok tán?

Hívő!
Már megint gazembereket védesz és rossz irányba terelsz!
Nem csak az a lényeg, hogy kik, hanem hogy milyen körülmények közt dolgoznak?
Szó nincs arról, hogy én aki ezt felhánytorgatom, én gyűlöletet keltek! Bár ha élne bennem, hát most aztán oka van! Ez a te becsípődésed. A te gyűlöleted amit megpróbálsz rám adni! Nem kell! Nekem nem kell! Élj te abban a tudatban, számolj el te a lelkiismereteddel azért, hogy vélt vagy valós sérelmeid miatt gyűlölsz embereket, tiédtől eltérő felfogásokat, eszméket, rendszereket. És a benned élő gyűlöletet megfejeled a vak hiteddel és mocskos gazembereket, tolvajokat, hazug embereket, aljas kizsákmányolókat, emberek haláláért felelős pribékeket védesz!
Jó lenne ha észrevennéd, hogy az általad szajkózott keresztényi szeretet -mantrázás- semmin nem változtat! Semmin!

Na és ki lesz a felelős? Mert ugye a kormány az megtett mindent! Szerinted?
Számolatlan önti a milliárdokat az egészségügybe meg az ágazati dolgozók bérlapjára!
Ezért lehet az, hogy az orvosból "Istent csinálnak" gyógyító helyett!
Mert ha az orvos azzal szembesül, hogy már csak egy műtéti szettje maradt, mert csak annyit fizet állambácsi, viszont két betege, akkor döntenie kell, kit műtsön meg és kit hagyjon meghalni?
Pedig az istenadta nem élet s halál urának szegődött, hanem a gyógyításra esküdött fel!
Oszt ha a fizetése miatt nem is, hát majd emiatt hagyja el az országot!

Nem hiszed? Járj utána!
De ne a szektádon belül! Keress olyan embert aki benne van és el is meri mondani!

Nincs az egészségüggyel semmi baj igaz?
Túlfinanszírozott az egészségügy, igen jól szabályozott, agyonfizetettek a dolgozók -most legutóbb is a simán felemelték a műtéti segédállomány fizetését nettó 140 ezerről 140 ezerre-, alig van beteg, nyolc nővér és három orvos jut egy betegre, külön kórterem mindenkinek, négycsillagos ellátás michelin csillagos séffel, külön hálóterem nyugággyal és masszázsfotelokkal a hozzátartozóknak, betegenként két zuhanyzó, három illemhely, betegenként személyi asszisztens személyi takarító, ha kell edző is, és effélék, és ezek miatt a fene nagy jómódban azt sem tudják mi a fenét csináljanak? Ehelyett a kurva nagy egészségügyi jólét helyett inkább épített volna a kormány stadionokat!

Hívő! Ugyan mit is mondhatnék?
Biztosan én vagyok az aki nagyon rosszul látom a dolgokat? Nincs mentségem!
Éljen a Fidesz vezérkara! Éljen a kormány minden tagja! Éljen Orbán Viktor!
És haljon meg az összes úgy, mint ez a szerencsétlen kínhalált halt ember!
Ámen!

6 megjegyzés: 1. Ez egyszerűen őrület, de igaz. Hasonlót már megtapasztaltam, amikor a súlyos beteg édesanyámmal reggeltől estig várakoztunk a sürgősségin. Soha nem gondoltam, hogy egyszer idáig jutunk. Itt már az emberség látszata sincs meg. Vérlázító, felháborító, ahogy a kiszolgáltatott emberekkel bánnak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a jelenséget én sem értem! :) Talán tudnám korrigálni, de akkor eltűnne a profilképed.
   Maradjon így?
   Idáig jutottunk! Én sem gondoltam volna! Azt meg pláne nem, hogy ez emberek szerint így jó.
   Hisz láthatod a vitám a közösségin ennek az írásomnak a megosztása alatt. Elborzasztó az emberi ostobaság!

   Törlés
 2. Ne haragudj, hogy ez most hogy varázsolódott a lap aljára, nem tudom. Sem törölni, sem újra írni nem tudtam.

  VálaszTörlés
 3. Meg van az oka, mondjam? Nem hisz úgy is tudod. Szörnyű a tehetetlenség.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szörnyű, egyes emberek ostobasága, elvakultsága, kegyetlensége!

   Törlés