Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. július 8., vasárnap

A vandalizmus

2018.07.07. Kaposvár
Városliget

Mi is a vandalizmus?
Nagyjából az, hogy más tulajdonának szándékos rongálása, főleg köztulajdoné.
72 millióból építették fel a rugalmas borítású kosárlabda ligetet.
Mindenkinek. Alig több mint esztendős?
Pedig gyönyörű lett anno! Méltán lehet rá a város is, a kitalálója és a kivitelezője is büszke!
Szép lett, hasznos, és méltán népszerű!

Mondom én, aki két sportot biztosan nagyon nem szeret -most elárulom, ha eddig még nem tettem-, az egyik a kosárlabda a másik meg a foci. És mindkettőről volt testnevelőm tehet. Az egyiket általánosban, másikat középben sikerült velem nem megszerettetni. Túlerőltették. Két megszállott, fanatikus szakbarbár.
Ennek ellenére sem utálom őket és nem rongálok sem testnevelőt, sem kosárpályát, sem focistadiont! Mert ez rongálás! Szándékos rongálás!
Ne is próbálja velem senki elhitetni, hogy kivitelezői hiba. Mert nem!
Ott van a delfint körülölelő kékségen mindenütt az eldobált és még parázsló csikkek nyoma. Ott van mindenütt a hiányzó borítások morzsaléka. Ha kivitelezői hiba volna, akkor felfeslik egy darab és ott fityeg, Vagy leesik darabban. De nem!
Szétmorzsolták, majd széthordta a szél, a cipőtalpak. A parázs sem kivitelezői hiba!

Gondolom én, a palánk sem kivitelezői hiba, kétlem, hogy kosárlabdával sikerült szétdobni. Mert ha annyira gyenge anyag volna, akkor a többi miért bírja?
Néhány -remélem legalább is, hogy csak néhány-, meggondolatlan, felelőtlen, értéket nem ismerő és el nem ismerő tróger, szép lassan tönkretesz egy ekkora értéket, és tönkreteszi rengeteg ember örömét! Szégyenkezzenek a barbárok!

Láttam, nem csak kamera, de járőr, biztonsági szolgálat is van a területen.
De a park nem kicsi, nem állhatnak egész nap a palánkok alatt.
Ezeket a rongálásokat csak úgy lehetne visszaszorítani, ha az oda járó, ott sportoló, ott játszó emberek, közösség utasítja ki, veti ki magából. Rá kell szólni, figyelmeztetni kell és ha kell el kell zavarni azokat akik nem odaillő módon viselkednek.
Nem kell sem szégyellni, sem félni szóvá tenni azoknak kik meglátják!
Az igazi értéket meg kell tartani, meg kell óvni! Ez pedig az!
Nagyon bízom abban, dacára annak, hogy nem szeretem a kosárlabdát mint játékot, azért még pár év múlva, amikor valamelyik unokám kedvéért elballagok venni egy labdát és kimegyünk dobálni, még akkor is meglesz ez a pálya, mégpedig szép és használható állapotban. Nagyon bízom ebben!

Nagyon remélem, hogy ezek a vandálok csak átutazóban voltak, remélem nem jönnek többé, remélem sikerül őket onnét kiszorítani és nagyon remélem mielőbb kijavítják a sérüléseket, hogy ne vonzza a kártékony kezeket viselők szemét!
Most még viszonylag olcsón javítható és utána óvni, óvni és óvni!
A többség által a többségnek!

Fotóalbum, - Ez is Kaposvár -  (Tudod! Ott a képek, egyesével is!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése