Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. július 14., szombat

Jó hírünk a nagyvilág felé

2018.07.10. Deseda tározó mellett.
A Somogyaszaló felőli oldal, ahol az út a madárleshez visz. Közvetlenül a 67-es út mellett.
Bizony! Ez a pihenő közvetlenül a főút mellett van!

Kosz, mocsok, kupleráj. Majd az utolsó fotóra durvul el a helyzet igazán. Én nem tudom, és kurvára nem is érdekel, hogy a helyet ki építette, de az biztos, valakinek a gondozásában kell legyen. Nem elég egy ilyen helyet összeácsolni, arról később gondoskodni is kell. Kellene!

No persze, szemétgyűjtő edényzetre már nem tellett. Az is igaz, aki ott rendez pikniket, hát el is vihetné a szemetét. De nem viszi! És erre számítania kellett volna annak is, aki a pihenőt megrendelte, megépíttette. Oszt néha tán ki is kellene takaríttatni.

Nem egészen így, ahogy a fél gurigányi papír sejteti, hanem mondjuk seprűvel, szemétszedéssel. Mint mondtam, ha valaki ezt a pihenőt kigondolta, megterveztette, megépíttette, akkor gondoskodjon arról, hogy rendeltetésének megfelelően lehessen használni. Legalább néha gondoljon rá, és takaríttasson!

Csak remélni merem, hogy az asztalon álló papírguriga nem ebből a deszkabudiból származik, mert akkor az nagyon szar ügy!
Én mindenesetre tartottam a három lépés távolságot, az elkövetkezendőkben is tartom, sőt nagyobb távolságot is, és ugyanezt tudom javasolni minden kedves ismerősömnek is!
Inkább üljenek le valahol távolabb a fűre terített plédre, vagy a saját sarkukra mint ezekhez az asztalokhoz.

Nos hát ..... ezért mondom, csak remélni tudom, a guriga nem innét került az asztalra. De ha már guriga! A budiban lévő guriga termetre, minőségre úgy áll ott, mintha nemrég rakták volna oda.
A végtermék meg úgy száradt oda, mintha rég került volna a deszkára. Elárulom. Rég! Több mint egy hete is jártam arrafelé, épp nyitva volt a reterát ajtaja, és már akkor látszott, összeszarta valaki. Ha épp nincs nyitva észre sem veszem, merthogy nem járok be. Ezek után meg pláne nem! Inkább menetben is összeszarom magam semhogy oda próbáljam becsempészni a végtermékem!

Csak barátilag jegyzem meg, és nagyon remélem, hogy akinek ezt a területet, ezt a pihenőt, ezt a slozit rendbe kellene tartsa, használható állapotban kellene tartani (például aki feltölti papírral), szóval nagyon remélem, egyszer meglottyan benne a gané, eddig az árnyékszékig jut és a látványtól végigfossa még a bokáját is! Megérdemelné! Nagyon megérdemelné!
Ne is mondja senki, hogy nincs felelőse és a papírt is csak valaki kínjában hagyta ott. Nem! A tó körül is van több WC, az arborétumban is van több pottyantós és azokba is hord be valaki (valakik) papírt. Feltölti, feltöltik. Tudom, mert megérdeklődtem.

Az is tény, hogy vannak emberek akik nem biztos, hogy a normális emberek világát élik, nem biztos, hogy teljesen egészségesek. Mert aki így rendezi el a nagyobbik dolgát az .... ugye a macska az állat? Oszt az is elkaparja!
Így mulat ez a népség? Letörli a nagyja port klozetpapírral, beül a szemétbe, betol pár sört, otthagyja ő is a szemetét majd összeszarja a deszkát! Na bravó!

Akik pedig ezt otthagyják napokra, hetekre egy kalanderdő szélén, egy "köpésre" a gyermek-játszótértől, egy "köpésre" a főúttól, "nyíllövésnyire" a madárlestől,  .... rengeteg ember jár arra! Kirándulók, átutazók. Kaposváriak, környékbeliek, távolabbról jövők.
Majd viszik a "jó hírünk" szét a nagyvilágba!

1 megjegyzés:

  1. Vajon miért neveznek wcnek egy budit_ hol a vizöblités? Nem volt még elég az értelmetlen finomkodásból? De ha már nem meri kiirni magyarul a nevét, fúrjon a felső harmadra két lyukat, és mindenki tudni fopgja a 00 ból, hogy ide szarni jöhet.

    VálaszTörlés