Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. július 12., csütörtök

Lassan járj tovább élsz!

Lassan járj tovább élsz! Tartja a közmondás is. ... Vagy nem egészen így? ... Tovább érsz?
Így is igaz, meg úgy is igaz.
Kaposvár járdáiból szedtem egy csokorra valót. Tényleg csak egy csokorra valót, mert a várost járva, hát nincs az a festékmennyiség!
Van köztük olyan amelyik már szerepelt animált képsorban, mert hát nagy kedvencem! A sóderágy járda például.
Én megmondom őszintén a repedezett járdákkal -amiket festegetni szoktak- még ki is egyeznék.
Bőven kiegyeznék azokkal, ha a durvábbakhoz hasonlítom. Mert bizony az igazi "csemege járdák" azok legalább annyira bokaszaggató, térdszalag nyújtó, csonttörő felületek, és épp ezért jól passzolnak az utcaképbe, mint a híres lépcsőink.
A kettő együtt, néha egy sorban, úgy folyamatában, pedig már inkább a lassan járj tovább élsz kategória. Ha elbotlasz, majd kikalapálnak!
A mi kis hazánk a legbiztonságosabb, egészségügyi ellátórendszerünk a legjobb, stb, stb. De ugye ez nincs ingyen! Sok pénzt felemészt a biztonság is, meg a fene nagy jólét is, hát néha kevesebb jut ilyen földhöz ragasztó dolgokra mint a járda.

Vannak a sóderágyon kívül is nekem ebben a sorban nagy kedvenceim. Például az, amelyiken a fotón látszik a járda mellett egy rozsdás vaskerítés is. Nos kérem, azért a kedvencem, mert a járda kissé keskeny, kissé szakadt a vaskerítés kissé rozsdás, de ráadásnak a járda meg a kerítés közti sáv úgy egy arasszal van lejjebb a járda szintjénél. Egy rossz lépés és karóba húzod magad, ..... na hol? Bizony, bizony! Az kérem szépen a  NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága - Kaposvár előtti remekbe szabott járdája!
Annyira tetszik, hogy itt van külön is!

Oszt még nagy kedvencem ez is, ez pedig a Kaposvár Plaza mögött van. Nagyjából arrafelé ahol a valamikori vár bejáratát sejtették. Nagy pech, hogy a török időkben nem voltak ilyen fasza járdáink, mert ezen biztosan nem gyalogoltak volna be.
Ez már majdhogynem sánc!
Ha a város lakossága jó szemmel tudná nézni, akkor ide már lehetne hordani, a kiképezendő területvédelmi tartalékosokat akadálypálya jellegű komplex foglakozásra is.
Merthogy, van ebből a hullámverésből még kicsit fentebb is.
Nem szaporítom tovább. No persze aki nem jár gyalog annak ez nem ügy. Nem mintha az úttestek sokkal jobbak lennének, de azért az más! Ott azok, akik ugye járdát nemigen koptatnak, és a slozira is szolgálati kocsival járnak, az autót nem ők veszik, a gumit sem rá, meg a javítási költsége sem fáj a zsebnek, és sokkal de sokkal jobb a seggük alatt a  lengéscsillapítás, mint a porckopásos nyuggernek gyalogmenetben!

Fotóalbum, - Ez is Kaposvár - (Tudod! Ott a képek, egyesével is!)

2 megjegyzés:

  1. Egy kicsit átalakitva: Lassan járj, tovább tart az út.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a kort éljük. Minden út tovább tart. És csak sejtjük, hová is vezet?

      Törlés