Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. július 10., kedd

Hofi szelleme kísért Kaposváron

Látja? Nem látja? Na látja!
Hofi Géza szelleme kísért ezeken a képeken.
Hofi Gézáé a nagy nevettetőé. Csak ez nem vicces! Ámbár igen sokszor az sem volt vicces amit Hofi mondott. Kőkemény igazságokat, tűpontos kórképeket vázolt fel a maga módján és az ő módján elmondva, előadva lehetett rajta jókat derülni.

Látja? Nem látja? Na látja!
Látja? .. Nem? .. Akkor segítek kicsit a fotón elhelyeztem iránymutatásnak két ( ) jelet.
A felsők közt van a tábla egy darabkája, az alsók közt meg a tábla tartórúd egy darabkája.

"- A közúti jelzőtáblákat úgy kell megtervezni, azokat úgy kell alkalmazni és elhelyezni, hogy a közlekedők szükséges és elégséges információt kapjanak közlekedésük közben az úton fennálló veszélyekről, tilalmakról, kötelezettségekről, valamint a lehetséges mértékig tájékozódhassanak követhető útirányukról és az úton elérhető úti célokról  -"

"- Gondoskodni kell arról, hogy a kihelyezett közúti jelzőtáblák épek, tiszták, állandóan jól láthatóak és előírt fényvisszaverő képességűek legyenek, azokat semmi el ne takarja. A belső átvilágítású jelzőtáblák fényforrása legyen folyamatosan üzemképes, és biztosítson megfelelő fényerőt -"

A második fotón, hogy levehessem a zárójeles mutatókat kissé (na jó! nem kissé) "rázumoltam". Mint módszer jó, de kocsiból, menetben, a volán mögött ülve kissé nehézkes a képet elkészíteni, s akkor még nem is említette a képanyag kielemzését.

Látja? Nem látja! ... Egyértelműen nem látja!

39/A. § Közlekedés lakó-pihenő övezetben
(2) A lakó-pihenő övezetben járművel legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni.

Nahát, nahát! Köztünk legyen, én még ebben az utcában olyan autót nem láttam, leszámítva a kommunális szemét szállítására szolgáló járművet, amelyik hússzal ment volna. De miért is menne annyival, ha egyszer nem látja?

Rutinos vezetők, KRESZ tudorok is azt tanítják, mondják, senki ne vezessen rutinból, megszokásból. Egyetértek!
Én be is tartom! Mindig figyelem a táblákat! Keresi a szemem! Na de azért ezt megtalálni? Ez már művészet! Kizárt, hogy aki behajt az menetből észreveszi. Kizárt!

( Még mielőtt az a vád érne, hogy ez egy egyedi, kirívó eset ...stb. Hát nem az! Bizony nem az! Van a városban hasonlóképp elrejtett közúti jelzőtábla nem egy, de nem is kettő! Ha valaki olyan szerencsés, hogy ilyennel dologgal vezetés közben még nem találkozott akkor az azt jelenti, nem is ő a szerencsés, hanem a többi közlekedő! )

A dolognak az a része, hogy a vége miért látható, az már egyenesen röhej kategória! Minap látta a keresztutcában egy embert bóklászni egy  sövényvágóval.
Betévedhetett ebbe az utcába is, mert a harmadik fotón látszanak a lemetszett ágak.
Annyira kiszabadult a vége tábla, hogy kocsiból közvetlen közelről már észrevenni:
- "valaminek vége lett, ami el sem kezdődött"!
Szóval! Bejött a metszőember, kicsit vagdalkozott és ha jól látom akkor az utca túloldala már egy másik metszőemberé? Vagy senkié? Vagy kicsorbult az olló?
Lejárt a munkaidő? De akkor miért nem jött vissza másnap? Vagy lejártak a közmunkás napjai és másik meg nincs? Vagy csak ő sem vette észre a táblát?
Ha egyszer ide beáll egy sebességmérő kocsi, akkor? ... Harmincezer?

- Látta? ... - Nem láttam! ... - Akkor is itt a csekkje! Na látja!

Fotóalbum, - Ez is Kaposvár -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése