Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. július 3., kedd

Az elátkozott vár ( NOSTRA)

2018.07.02. Kaposvár
Kaposvár várának valamikori területén

NOSTRA

Így áll a felirat a hajdan volt tároló homlokzatán.
Bár a felirat is mára már megkopott, de azért sokkal jobb állapotban van mint az épületek és a környék.
Itt a sorompóval együtt anno leengedték a harangkötelet is. Ennek, a jelek szerint harangoztak!
Ennek az épületegyüttesnek a további, a szomorú sorsát nehéz lesz mások nyakába varrni, hisz a város potom összegért megvette, és Szita Károly már 2014 januárjában kijelentette, hogy a Cseri út rendbetételéhez a Nostra rendezésén keresztül vezet az út.
Hol az az út? Megállt az idő, és 2014-ben nem sikerült újra beindítani az órát?
Bő esztendőnek kellett eltelnie, s nagy dérrel-durral beharangozták, megkezdődött a Nostra rendbetétele. Az akkori városi főmérnök szavait videofelvétel őrzi. Istenemre megkönnyeztem! Annak ellenére, hogy a néhány perces felvételből nekem az jött le, hogy fingja nincs arról mi is lesz a területen? De bontottak! Mindaddig, míg a hajdanvolt vár maradványába nem mart bele a markolókanál!
Oszt megint megállt az idő? Úgy láttam, meg!
Pedig anno Szita Károly állítólag azt mondta: "arra fogják elkölteni a Nostrára szánt pénzt, amire a fiatalok mondják." Háááát kérem .... ha az idézőjeles mondat hazugság volt, akkor most én is hazudtam! De erre gondolni sem merek, hisz az idézett mondat a
-KAPOSVÁRMOST.HU-n jelent meg írásban és ott ugye csak az igazat, a színtiszta igazat, Isten engem úgy segéljen!
Azért van amit nem értek! 2015 májusában nekiugrottak, mondták ifjúsági szabadidős bázis, turisztikai központ lehet a Nostra helyén, teljesen megújul, a megújulásra szánt milliárdos költségeket uniós pályázatból fedezik és a vár építészeti emlékei is méltó környezetbe kerülnek.
Ki hazudott a KAPOSPONT videóján? Szita Károly a diákoknak a középiskolás fórumon, vagy L. Balogh Krisztina városi főépítész a kamerába, avagy kicsit később ugyanoda Tóth István városi főmérnök?
Megállt a Nostra órája örökre? Vele együtt a vár végleg elveszett? Kaposvár vára ismét elesett s immár utoljára, immár örökre? Tényleg elátkozott vár?

A fotókat 2018.07.02-án készítettem. A felvételeim, összehasonlítva mondjuk a 2004-es, 2005-ös videofelvételekkel, abba az irányba mutatnak, hogy a Nostra területén, s így a vár területén is megállt az idő!
De mert ez lehetetlen, az idő nem áll meg, ha más nem is, de a végzet órája ketyeg, s ezért a pusztulás néha-néha lök a mutatókon. Üt a halál órája!

Legalább félszáz hazai romvárunk földjét tapostam már (száznál több várbejegyzést dokumentáltam fotókkal, s van még tán tartozásom is e téren), s feltett szándékom, a még meg nem látogatottakat is lassan-lassan majd felkeresni, de attól félek, hogy Kaposváriként, pont Kaposvár várának maradványaiból nem fogok látni semmit!

Fotóalbum, - Ez is Kaposvár -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése