Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. január 4., péntek

Petárda - kutya - kutyatartó

Azt mondják, soha még ennyi kutya nem tűnt el, ment neki a nagyvilágnak (egy részük belehalt) mint amennyi az idei Szilveszter - Újév ünneplésekor.
A többség a petárda dobálókat hibáztatja!
Pedig nem!

Petárdákat eddig is dobáltak, most is és ezután is fognak. Dacára annak, hogy a petárda tiltott. Dacára annak, hogy minden év végén, új év kezdetén, nem csak petárdák, de ujjpercek is repkednek! Felesleges abban reménykedni, hogy egycsapásra megszűnik a durrogtatás!

Mint ahogy az sem fog megszűnni, hogy a kutyák egy jelentős része fél a hirtelen hanghatástól! Bíz némelyik nem csak fél, de retteg! Mint Zsömike is anno.
Amíg élt, félt!
Viszont azért voltam én, mi, hogy megnyugtassuk, vigyázzunk rá!
Ha egy kutya a petárdázáskor világgá szalad, akkor annak a gazdája a felelőse! Ma néztem egy menhelyen készült riportot, és a bevitt tucatnyi kutyából mindössze kettőben volt chip! Tehát kettő került vissza közülük a gazdájához. És majd a többiek? ...
Ezért is a gazdák a hibásak!

Mert legyünk őszinték! Mi a francnak kell annak kutya, aki még ilyenkor sem képes vigyázni rá, arra sem képes, hogy azonosíthatóvá tegye, ha ne adja, de elveszik, akkor visszajuttassák a gazdához? Ha sajnálja a pénzt a chipre, legalább tenne a nyakába egy táblicskát! Ha derogál beengedni a lakásba, akkor zárja el máshová, vagy kösse meg! De ha derogál, akkor mi a fasznak neki a kutya? Ha kell a kutya, és retteg szegény, akkor ne sajnáljon néhány száz forintot nyugtatóra, engedje be, legyen vele!
Van már növényi alapú gyengébb szer is, nem csak olyan amelyik kiüti, és érezze magát a szerencsétlen biztonságban a gazdája mellett.
Ezeknek a világgá szaladt kutyáknak -tisztelet a kivételeknek- zömében nem a petárda a legnagyobb problémájuk, hanem a saját gazdájuk! Mert a petárdázás egy évben egy napig tart, de a "gondos gazdi" még további 364.napon át boldogítja!

4 megjegyzés:

  1. Én is mélységesen fel vagyok háborodva,hogy az év első-második napján feltűnik,hogy eltűnt a kutya! Ők azok, akik a szilveszteri bulizást teszik felelőssé. Hát pedig, ők azok, akik a bűnösek,hibásak,hogy szerencsétlen állat félelmében, reszketve, segítség nélkül, menekülést választja. Többször sajnos ez nem jön össze, mert vagy ........

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértünk Márti!Aki kutyát vesz maga mellé, az felelős érte! Ha nem tudja vállalni a felelősséget, nem tudja ellátni a feladatokat akkor ne vállalja be. Kicsit olyan ez, mint a gyerekvállalás. Csak a gyereket addig kell terelgetni, óvni míg a saját lábára áll, a kutyát meg élete végéig!

      Törlés
  2. Csak hallkan jegyzem meg, be sem oltják a kutyát, ha nincs benne
    chip...Nos akkor kötelező vagy sem?Ezekszerint ameelyik kutyába nincs chip, az oltva sincs...Az más kérdés, hogy ki hogy vigyázz a kutyára, macskára...Persze könnyebb másokat felelőssé tenni, bár a petárdázokkkal is van gond...elég...
    Mi bent őrizztük mindkettő kedvencet,féltek is rendesen, nem szoktunk elmenni szórakozni..Mindenki maga dönti el, meg a lelkiismerete,hogy mit tesz a kutya, macska érdekébe. Én azt szoktam mondani, rosszabb mint a gyerek, átvitt értelembe, mert a kutyáról élete végéig kell gondoskodni , ellátni, vigyázzni rá..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt én is így tudom és csodálkoztam is, miként lehet ennyi chip nélküli kutya?
      Így igaz! Életük végéig kell róluk gondoskodni. Míg Zsömike élt, csak olyan helyre mentünk ahová ő is jöhetett, ha nem volt épp olyan invitálás, lehetőség akkor maradtunk odahaza.

      Törlés