Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. január 8., kedd

Biztosan rosszul látom ...

Biztosan?
Egészen biztos az, hogy rosszul látom?
Nem nagyon szeretem ismételgetni magam, pláne nem nagyon szeretek vészmadárkodni. De kénytelen vagyok vele.
Ámbár én biztosan rosszul látom a dolgokat. Biztosan, mert nincs mindenre rálátásom. Hoppá!
Nem lehet, hogy pont itt lesz a baj?
Mert nem csak nekem, de az utcára vonuló emberek jelentős részének sem igen lehet mindenre rálátása.
Amire van neki, az egyenlőre elég ahhoz, hogy a hívó szóra kimenjen az utcára.
Oszt meddig lesz elég ez a rálátás a kimenetelhez, ha kimenve nem lát semmi újat?
Zavarnak engem dolgok. Nagyon zavarnak!
Például az, hogy nem lépünk végre egy lépcsőfoknyit feljebb. Én elhiszem azt, hogy a "rabszolgatörvény" kifejezés, és az O1G, az egy faszányosan eltalált jelszó, hívó szó.
No de meddig? Pláne meddig így, ebben a használatban?
Mert ugye most az van, hogy kimennek emberek, tömegnyi ember az utcára, sétálgatnak a hidegben, hóesésben néhány kilométert, közben lehet skandálni ezt a két jelszót de semmi más! Az alkalmi szónokok is semmi mást! Miért nem! Az Orbáni sajtó teli szájjal harsogja, hogy az ellenzék valójában azért fogott össze, mert kormányt akar dönteni!
És tán nem? Mi a faszért kellene a kormányt ebbéli hitében megingatni?
Higgyék is el amit szajkóznak! Higgyék és rettegjék ne csak pofázzanak!
No de ahhoz az utcán is szintet kellene lépni!
Nem kell törni-zúzni, borogatni, gyújtogatni, de biztosan vannak frappáns megoldások!
Mint volt a spontán menet, mint volt a televíziónál, mint volt a Sándor-palota csillagszóróval megdobálása.
Tettekben is, beszédekben is szintet kell lépni! Feljebb kell lépni egy lépcsőfokot, mert ami volt, van és ha ez marad, akkor ez nem fogja az embereket kint tartani az utcán és nem is fog újakat kicsalni!
Az összes parlamenti ellenzéki párt együtt tett esküt a parlament lépcsőjén, és elvileg az összes ellenzéki párt összefogott az Orbán rezsim leváltásáért.
Ezt akartuk nem? Ezt is! Akkor pedig álljanak oda a civil szervezetek is, a szakszervezetek is! Ne pedig széthúzzák! Mondok példát.
2018.január 18-ra blokádot szervez a Yellow Vest HUN. Hogy "hun"? Váci út, Westend. Első nekifutásra úgy hirdették, hogy pártpolitikusok ne menjenek. Mostanra már úgy, várják a szakszervezeteket, pártokat is!
Így kell hát átlépni a zsigerin a valóságba!
Mégpedig azért, hogy megforduljanak végre a számok! Megforduljanak, és ne ezer érdeklődőre jusson 100 ott lévő!
Lépni kell végre egy lépcsőfokot, mert a néma gyereknek az anyja sem érti a szavát! Másként pedig, a béna gyereknek az apja veri ki a farkát. Márpedig "Orbán apánk" ez utóbbival már túl régóta él és visszaél!
Beszélni kell végre hangosan, nagyon hangosan másról is, nem csak az O1G-ről, mert azt már tudjuk Simicska óta. Nem csak a rabszolgaságról, mert azt meg érezzük Orbán óta. Vannak itt más kényes kérdések is. Kényesebbek is! Meg egyszerűbbek is, amik kényesek. Például a Gundel.
Azt tán még a hülye is megérti, akár jobbos akár balos, hogy amíg a várban Gundel menzát zabálnak 850-ért két pofára, addig a gyereke mennyiért és mit eszik a menzán, meg hogy a gyereke, férje, asszonya penészes szendvicset eszik a hátár őrzése közben, meg hogy mit is eszik a betege a kórházban?
Szóval szeretném látni végre a lépéseket azért, hogy végre kis lépésben, de előrelépés is legyen! Hogy majd követhesse a következő kis előrelépés. Meg a következő!
Nőjön a tömeg s vele nőjön a tett. És fordítva is!

Végezetül még szóvá kell tegyem azt is, hogy mostanra, a történések tükrében meg pláne, eljutottam oda, hogy aki csak Soros, Gyurcsány, komcsi, libsi -megspékelve az ezek keveréke és fizetett ügynöke kitétellel-, kinyilatkozásokra képes, azt nemes egyszerűséggel besorolom az elmebeteg kategóriába, akkor is ha kormányzati tényező az illető -sőt, akkor pláne- és akkor is, ha egyszerű hívő!
Elég idő telt már el Orbán uralma alatt ahhoz, hogy megunjam és megelégeljem azt, hogy ennyire primitívnek, együgyűnek, ostobának néz a hatalom és ennyire lekezelő, flegma és primitív stílusban kommunikáljanak velem a primitív és flegma, ámde roppant stílustalan képviselőik. Elég belőletek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése