Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. január 30., szerda

A tahók!

Meglehet lesz aki nem ért velem egyet, de nem nagyon érdekel ha nem. Engem, ez a fajta nemtörődöm, leszarom és értéklenéző viselkedés irritál. Ezek a "született tahók"!
Ami persze nem igaz, mert senki nem születik tahónak. Mindenki normális embernek születik, azután nevelik!
Például tahónak!
Ja! Csak az ismétlés miatt.
A tahó: sültparaszt, vadparaszt,bunkó, faragatlan, primitív, tanulatlan, műveletlen, neveletlen, bunkó, buta, bumfordi, hülye, ostoba, közönséges, tuskó, bárdolatlan, bugris, pórias és efféle jelentéssel bír!
Szép felsorolás. Pedig nem is teljes.
Nekem ebből a vadparaszt tetszik a leginkább, de hát a tahót rövidebb leírni.
Nézzük végre a fotót. Az áruházat nem nevesítem, mert egyrészt egyesek az ő hibájuknak rónák fel, pedig nem az övék, másrészt meg mindegy, hisz minden egyes áruházban járnak és tevékenyen "vásárolnak" a tahók.
Vegyük a legrosszabb variációt!
Azt a pékárut, a tahó puszta kézzel vette ki a tárolóból, előtte a közvécén volt és nem szeret kezet mosni mert lusta (hisz visszavinni is lusta volt), azután meggondolta magát, odabaszta a koszos polcra. Majd jön az árufeltöltő, leveszi onnét (az árufeltöltők munkaköre sem kesztyűs) belesuvasztja a retkes ládába, dobozba, majd mikor odaér, (ha ő is kellőképpen tahó), akkor visszateszi a pékáruk közé.
De miként lehet az, hogy nincs zacskóban?
Lehet akkora igénytelen barom egy tahó, hogy eleve zacskózatlan tette a retkes kosarába? Vagy akkora nemtörődöm egy ökör, hogy ha mégsem kell akkor kiborítja a zacsiból a polcra? Vesszen is ha már nem kell? Vagy esetleg egy csintalan kisgyerek vette ki a kosárból a drága szülő meg itt vette észre és el? Ez utóbbi a legizgalmasabb! Mert akkor ugye megválaszolt a kérdés, miféle példával neveljünk a gyerekünkből hozzánk hasonlatos tahót!
Lehetne még ezt boncolgatni! De azt hiszem, ez így érthető, tehát elég!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése