Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 21., szerda

1001 "éjszaka" ... nem meséi

2019.08.20. Kaposvár
Körösi Csoma Sándor utca

Ahogy a Keceli bejáró felől rákanyarodni a Kőrösire, az első balos kanyartól sebességkorlát lép életbe. 30-as tábla.
Oszt ha véletlenül kiszúrod a feloldótáblát, akkor addig tart ahol a képen látható (látható?) tábla van, ha nem szúrod ki, akkor tovább.
Laza téma. Szinte már szóra sem érdemes!
Nem is tenném tán szóvá, egyrészt mert nem akarok ünneprontó lenni. De ezzel az enyhe dologgal talán mégsem leszek. Másrészt, mert ez mégsem olyan súlyos egy dolog, hogy a világ dől össze tőle ha nem látszik. Nem is! Csak hát az a gondom, hogy nem egyedi rejtőzködő, van még sok, van olyan is aminek illene látszani, mert mondjuk korlátozó tábla. Ez nem az. Maximum annyi, hogy ezen a szakaszon még egy kicsit nem száguldozik a delikvens.
De mégis szóvá kell tennem, mert évek óta ott lapít szegény az ágak rejtekében és vár a megvilágosodásra! Tényleg évek óta! Évek óta járok erre hébe-hóba, s nemhogy kiszabadulna, de egyre inkább elbújik.
Nagyon elfeledett egy tábla! De akkor meg minek oda?
Harmadrészt meg, már csak azért is megemlítem, mert ez a szakasz is szemmel láthatólag egy olyan szakasz, ahol a rendszeresen arra járó nagyobb méretű teherautók metszik fazonra az útszéli növényzetet, nem pedig az akinek az dolga lenne!
Majd egyszer egy szélesebben húzó kamion "megmetszi" a táblát is, és azzal a története véget is ér! Tényleg! Erről jut eszembe!
Ezeknek a kihelyezéséről valakik anno döntöttek. No és a meglétüket, állapotukat, funkciójuk betöltését, nincs senki kinek dolga lenne ellenőrizni?
Költői kérdés volt csak.

Nos hát, most ennyi csak. Egy laza, szinte semmi kis dolog, ezeregyediknek.
1001 bejegyzés, ... no oké! Nem mind éjszaka született, és pláne nem mese!
Nem is valószínű, hogy most az ezeregyedikkel vége, hisz gyanítom, hogy nem a "szultán" "hallgatta" az eddigieket sem, ezt sem, és amik jönnek azokat sem. Legfeljebb ókor-ókor valamelyik janicsárja! Janicsárja is.

Úgy tekintem hát ezt a bejegyzést most, mint egy ünnepit. Lehetett volna ünnepi az ezredik is, merthogy az épp az ezredik, de ez meg azért, mert ezzel meg épp meghaladtam azt. Szép szám egy blogban!
Meglátjuk, a továbbiakra, vajon miféle témákat dob a véletlen, és az élet?
Én továbbra is tartok attól: csak "nyugalom", lesz ez még sokkal rosszabb is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése