Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 15., csütörtök

Vadon a város közepén

2019.08.15. Kaposvár

Hiszitek vagy sem, de ritkán keresem, kutatom ezeket a helyszíneket, hanem egyszerűen csak belebotlok.
Mondjuk ez esetben a belebotlok az kissé költői, mert piszkosul nagy területről van szó.
Igazi vadon! Vajon mit rejtegethet a mélye?
Bevallom csak találgatni tudok, de az eddigi tapasztalataim alapján semmi jót! Még Maugli is jobb lenne a farkasfalkával, Baluval és Bagirával együtt mint esetleg a valóság.
A különféle darabos szemét az biztosra vehető, no de mi lesz ha szemet vetnek a háborítatlan vadonra a patkányok?
Aki eddig a képekről nem ismerte volna fel, ez a vízfolyás medre és partjai ami a Városligetben lévő Malom-tó felesleges vízét vezeti el, az Obi, Lidl, Kaposvár Plaza parkoló mögött.
Hosszú egy árok, ha valakinek van kedve járja végig. Kaposfüred alól indul, a Malom-tó vizét duzzasztja, majd viszi a feleslegét a Kaposig.
Nem árulok el újat, de azért mondom, egy ennyire növényzettel túlburjánzott meder nemigen tudja a célját ellátni, ha igazán sok a víz. Jelentősen lelassul a folyása,torlaszok képződnek a hordalékból, tovább lassul és felduzzad.
Az élősködőket már említettem, remek rejtek az illegális szemetelésnek is, és amúgy egy város közepén nem emeli a város fényét a  gondozatlanság.

Ezt a képet azért emelem ki, mert felmerül a kérdés, miként került a kamion ebben a helyzetében a tábla mögé?
Egyszerűnek tűnik. Behajtott a tiltás ellenére és vígan várakozott az egyirányú szakaszon a forgalommal szemben
Majd egy órát tekeregtem a környéken, addig nem szúrt szemet a rend őreinek. Biztos nem volt arrafelé dolguk! Kevés a rendőr az utakon!
No meg azért is kiemeltem, mert a vadon nem csak az árok mentén lelhető fel, de a közlekedésben is. Egyre inkább! Egyre látványosabb, egyre veszélyesebb az utakon eluralkodott farkastörvény mentalitás. Regényt tudnék írni a szabályszegőkről!
Egyre inkább úgy látom az útjaim során, hogy gyors iramban szaporodnak azon személyek, akiknek a fejében valamiféle kényszeres képzet lehet a KRESZ felülírására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése