Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. december 27., kedd

Összeesküvés elmélet

Jobban szeretem a tényeket, mint az összeesküvés elméleteket, de vannak helyzetek, mikor kényszerűségből élni kell az elméletek gyártásával. Például amikor a hazugságok közül nem lehet kihámozni a valóságot.
Aki gyakorolni akarja az elméletgyártást, az legjobban teszi, ha a magyar kormányt figyeli és hallgatja a kinyilatkoztatásokat.

Vegyük példának.. Mi is az államcsőd?
Röviden szedve, mikor az állam nem tud eleget tenni fizetési kötelezettségének.
Na de mindnek? Dehogy is. Az államnak azért ebben az esetben is van pénze és meghatározza, mely tételeket fogja vissza, melyeket nem képes kifizetni.
Úgy is mondhatnók, államcsőd van, ha az állam minden fizetési kötelezettségeinek nem tud eleget tenni, ezért meghatározza a kifizetendő és a visszatartandó tételeket.
Mi is vezethet a csődhöz?
Például, ha a költségvetést félretervezik. Illetve az is, ha a gazdaságot akár bevételi, akár kiadási oldalon éri váratlan sokk. Ez nem lenne elégséges elvileg, mert ezen esetekben élni lehet a hitelek lehetőségével. Hitel!
Hoppá!
Jöhet az elmélet! Mert mit is tesz a kormány? A jelek szerint minden intés ellenére félretervezi a költségvetést 2011-re. Vezető közgazdászok és pénzügyi elemzők szerint sem lesz tartható a tervezet.
Ugyanakkor Orbán egyre merevebben ragaszkodik az államadósság csökkentéséhez. Elutasít minden lehetséges pénzügyi segítséget. Jelenleg az ország sehonnét nem tudna hitelt felvenni. És ki tudja? Ha a külpolitika marad ezen a vágányon...?
Ezek a jelek arra mutatnak, mintha a kormány "betervezte volna" az államcsődöt. Magyarán mondva szándékosan vezetik az országot a csődbe. Miért? Miért ne?
Attól függ, mit akarnak vele elérni?
Csőd esetén nem engedik kifizetni a nyugdíjakat, segélyeket, a közszférában dolgozók bérét, rátenyerelnek az egyéni megtakarításokra. Ez horribilis összeg!
Persze ugyanakkor zuhanó spirálba esne a forint és a hiteleseknek meszelnének. Állambácsi vinné a lakásokat is. Többek közt. "Bankot" ütne, mert mindent vinne.
Én nem tudom kiszámolni. Egy rövidebb intervallumban, részlegesen kivitelezett államcsőd meglehet sokat hozna  és kevesebbet vinne ... Nekik!
Mondják páran -kikkel elbeszélgettem erről-, hogy nem tételezik fel a szándékosságot. És akkor ....? Akkor mi van? Mennyivel jobb az országnak, ha nem szándékolt? Mennyivel jobb akkor, ha "csak" egy "őrült szabadságharcos" téves stratégiájának eredménye?  Vagy nem is téves, csak a cél más, mint amit én gondolok.
A "háború megnyerése" érdekében beáldozzák ezt az "ütközetet".
Mi lehet a "háború" végcélja? Nagy és "szent" célja?
Több is lehet. Több is. De akármi is az igazi ok, most jó eséllyel rá lehet kenni az államcsődöt a szocikra meg a válságra!
Rá lehet, mert az emberek jó része mára már annyira kiábrándult a politikából, meg a politikusokból, hogy oda sem figyelnek a történésekre. Nem elég nekik a nyakukra tett kés, arra várnak merre húzzák meg. És ha már "átvágták a torkukat", akkor az életben maradásért elhisznek mindent, amit a leghangosabb és a legerősebb mond. Akkor már minden jó cselekedetnek fog látszani és elméletileg egy államcsőd után már csak felfelé vezet az út. Elméletileg! Nos? ..... Benne van a pakliban?
.

4 megjegyzés:

  1. Nem értek semmit. Hisz ez öngyilkossághoz vezet. Ez a cél? Vagy mi?

    VálaszTörlés
  2. - Én sem. Öngyilkosság? Nekik nem lesz akkora a veszteségük. Nem beledőlnek a kardjukba, hanem bele döntenek. Akkor az mi? ... Az.
    - Nekik. Mert a cél szentesíti ... Mindent szentesít a jelek szerint. Mindent!

    VálaszTörlés
  3. Narancs tetű a nép vérét szíva. Az Istváni út helyett Koppányét választja. Van hely az ősi várak fokán.

    VálaszTörlés