Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2011. december 29., csütörtök

"Tisztelt Munkatársam!"

Munkatárs lettem! Hurrá! "Tisztelt Munkatárs!"
Hogy ezt is megértem végre!
Óóóóóó! Micsoda megtiszteltetés.
Könnybe lábadt a szemem a papír felett és olyan kézremegés kapott el a határtalan boldogságtól, hogy utóbb le is hugyoztam izgalmamban.
Nem a papírt! A kezem. Hogy lehet egyáltalán gondolni is ily tiszteletlenségre. Nem!
Most megyek keretet venni!

Igen. Nem minden nap lesz az egyszerű földi halandóból "Munkatárs"! Nem a trón elé kellett járulni, hanem a trónon ülő nyújtja kezét óvón felénk. Az az áldott kéz ....

Tiszteletlen gondolat villan és gyorsan vágom zsebre a kezeimet. Máskor e kéz a zsebemben kotorászik. Nap mint nap. Már alig van benne valami, de még kotorászik.
Újabb gondolatvillanás. Hisz a levél ára is az én pénzem.
Ott a fejlécen: Magyarország Kormánya.  Az pedig csak egyféle kereseti lehetőséggel bír. Keresi a mi pénzünket. Veszi is el. Egyre sikeresebben.
Mintha csappanna a lelkesedésem és csökkenne a kézremegésem. Honnét is lesz pénze a költségvetési tételekből gazdálkodó intézményeknek a kedvezményes kamatozású hitel nyújtására a közszolgálatban dolgozók felé?
Hisz a rossz nyelvek szerint városunk költségvetése épp megborult. De ha még nem is, hát dobogón vagyunk. A költségvetési zséből garázdálkodó nagy foglalkoztatók meg már hónapok óta nem fizetik ki a beszállítóikat. Hogy honnét tudom? Ugyan már! Mindenki tudja, csak senki nem meri mondani.

Akkor honnét lesz rá lóvé? Hitelből? Újabb hiteleket vesznek fel az önkormányzatok, meg az egyébb foglalkoztatók? Avagy az állam is? És kitől? Mekkora kamatra?
A kamatkülönbözetet meg majd ki fizeti meg, lévén a dolgozó felé kedvezményes?
Mintha már nem is lelkesednék annyira. Elmúlt a kézremegésem is. Viszont ökölbe szorult és leng. Miért van olyan érzésem, hogy megint csak hülyére vesznek, vagy majd fognak ha az ötletelés letisztul? Ki sincs gondolva a koncepció. Majd jövőre! Ez is olyan gyors lesz mint az adósmentő lakópark? Vagy mint a nemzeti eszközkezelő?
Tegnap hallottam egy adós felől, ki sikeresen átváltotta a devizahitelét forintra. Most boldog. Boldog? Többet fizet mint eddig. Ok, hamarabb is fog neki lejárni.

Nem is tudom ...Tisztelt Főmunkatárs!
Tán kicsivel több információval .... meg ha végre megbízhatnánk önben és környezetében, no meg ha kicsivel könnyebbé tenné a kiszámíthatóságot.
Az anyagit is, meg a cselekvésit is. Az ön cselekvését Főmunkatárs! Az önét!

Tisztelettel:
                         Bohóc
.

3 megjegyzés:

  1. Nemá! Nem tudsz örülni, hogy levelet kaptál?Tessék örülni...én is örültem neki....őrülten.

    VálaszTörlés
  2. Ha így folytatod, még pakkot is kapsz attól akinek a kedves munkatársa lettél. :)Tessék örülni!:)

    VálaszTörlés
  3. - Persze. Őrülten örülök.
    - Tudod, bekalkuláltam egy kicsit. Mondok én valamit. Ha már annyira eluralkodik rajtuk a félelem -mert jelei már bőven vannak a félsznek-, szóval ha annyira, hogy engem is oly mértékben veszélyesnek gondolnak, akit be kell zárni. Nos akkor már elégedett leszek, mert az azt jelzi, onnét számítva már nem sok lesz nekik vissza.
    No és persze akkor azt is elmondhatom: -én jól dolgoztam. Én igen!

    VálaszTörlés