Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. február 16., csütörtök

Elő a józan ....

Nos, a helyzet szerintem az, új szín nyílik a politika színpadán.
Új szín és új szereplőkkel. Teljesen újakkal és "régi újakkal".
Új frontok nyílnak, a küzdelem kiéleződik és sokszínűbb lesz.
Lesz akinek sok, lesz akinek sokk és lesz akinek csak egy szín.
De ebből a felvonásból már senki nem maradhat ki.
Csak szeretne. Aki azt hiszi, ő kimaradhat, hát nagyot téved. Eddig sem maradhatott ki, csak hitte.

Merem ezt állítani, mert mostanra kilépett a magyar politika egy olyan porondra, ahol koránt sem bizonyos a jövő. Nem bizonyos, mert bizonytalan út. Annak is bizonytalan aki kivitte, annak is aki utána ment és annak is aki vissza akarja hozni onnét. Meglehet egyiknek sem jó a módszere, számítása és egyiknek sincs meg a tapasztalása a sikerhez.
Rejtélyes vagyok? Akkor mondom. Elmozdulásokat látok. Sokfelé, sokfélét.

Kezdem mindjárt a kormánypárttal. Bár bőszen fojtatják a szájkaratét, azért már elismernek hibákat, kapkodásból adódó tévedéseket és ezek helyrehozataláról is beszélnek. Hogy ez menyire komoly? Az majd kiderül!
Elmozdulást látok az ellenzéki pártoknál is, mert bár még náluk is több a pfujolás, mint az érdemi mondandó, de már legalább az összefogás szükségességét felismerték.
Komoly változást látok a párton kívüli szervezeteknél is. Szaporodnak és ha jól látom taglétszámukat tekintve gyarapodnak is. Csak a legutóbbit említsem, a Kuncze vezette Szabadelvű Polgári Egyesület.
De mozog a világpolitika is. Nagyon mozog. Kína például úgy döntött, mégis nagyobb szerepet vállal az európai adósságválságban. A hírek szerint Görögország bedőlését mégsem nézik végig Európában.
Ma pedig itt van az Európai Parlament állásfoglalása. Ezzel, gyakorlatilag a hazai helyzettel és a kormánypárti politikával szemben a legkritikusabb határozattervezetet szavazták meg. Kemény!
Idehaza viszont, jó ideje először, most végre elmozdulást mértek a választási hajlandóságban is. Nőtt mindkét "nagy" párt támogatottsága és csökkent a Jobbiké.
De nem ez a lényeg. A lényeg hogy mind többen ismerik fel, nem lesz elég odahaza morfondírozni, ha érvényesíteni szeretnék az akaratuk, véleményük.
Na és akkor? ......... Hát tudom én?
Egy biztos! Most minden  résztvevő megpróbál majd erősíteni. Indul a kampány. Előkampány, vagy kampány? Nem mindegy minek nevezzük? De indul.
Minden jel erre mutat.
Minden résztvevő kiadta a jelszót: Fel! Támadás!

Innét kezdve kell nagyon vigyázni. Ki és mit ígér? Nem a szép ígéret a jó ígéret.
Annyira szegény még soha egyik párt sem volt, hogy ígérni ne tudott volna.
Tudnak. De mi lesz az, ami megvalósítható?
Ha mással nem is, de elő a józan paraszti ésszel!
.

2 megjegyzés:

  1. Miért érzem azt, hogy a focipályára betóduló szurkolóktól nem lesz más a végeredmény, csak nagyobb verekedés?

    VálaszTörlés
  2. Nem kell a pályára menni. Elég az "edzőcserét" kiharcolni és akkor lehet más a végeredmény. Ha máshol nem, hát a visszavágón.

    VálaszTörlés