Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. február 10., péntek

Menet!

Éhségmenet!
Már maga a tény, hogy egy tiltakozó menetnek ezt a hangzatos nevet kell adni, már az önmagában is elborzasztó. Elborzasztó valóság!
Az a tény pedig, hogy ebből a kormány minden mást érteni -belemagyarázni- vél és akar, csak a nyilvánvaló lényeget és az igazat nem , az  maga a kétségbeejtő valóság.
Kétségbeejtő és rettenetes! De talán kijózanító is lesz. Kijózanító jó néhány elvakult fanatikusnak.
Kijózanító lesz, már persze abban az esetben, ha ráfigyelnek végre a magyar valóságra is. Meghallgatják végre a panaszos, elkeseredett, törődött és megbántott hangokat is. Odafigyelnek végre!
Nem! Tisztelt fanatikusok! Nem a másik oldalra, nem az ellentáborra kell figyelni! De nem is a "nagy vezírre" és nem is az önnön kényszerű hűségükben is rettegő szócsöveire.
A való oldalra kell figyelni!
A valóság most ott menetel hóban s fagyban! Több figyelmet érdemelnének annál, mint amennyiben részük van. Sokkal többet annál, semhogy hű ebek megugassák őket s vessenek eléjük koncot. Nem azt mennek, kérni!
Nem a Fekete Zoltánokra és a Tállai Andrásokra és cinikus ajánlataikra, viselkedésükre kell most figyelni. Nem is a belügyminisztérium kétségbeesett államtitkár mosdatására és nem a Fidesz féle pártpolitikusok, ideológusok kényszeredett, kínos szocizására, mutogatásaira. Nem! Másokra kell figyelni.
A menetelőkre! És azokra, akikért menetelnek! Az éhezőkre!
A meglévőnél sokkal nagyobb figyelmet, szélesebb összefogást és még nagyobb támogatást érdemelnek. Sokakért mennek, nagyon sokakért. És nagyon kevesen!
Én innét -a Dunántúlról- most csak a "szavaimmal" tudom kísérni őket.
De ha egyszer erről a tájról is indul, hát ott leszek!
Kísérjétek őket! Kísérjétek! Mert "kevesek" mennek most a sokakért!
.

3 megjegyzés:

  1. Bejöhettek volna Egerbe, hiszen most amikor elhagyták Mezőkövesdet éppen a frakcióülést rendezett a kormánypárt a Hotel Eger-Park-ban, meglátogathatták volna a vezetést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja,ja! Kaptak volna útravalót. Kis cinizmust, lenézést és kioktatást.

      Törlés