Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. február 29., szerda

Hol a sánta kutya?

Azt mondja a "hír", -esti hír- hogy lövöldözés volt a IX. kerületben. Délelőtt. Nem sokkal dél előtt. Feltehetőleg gázriasztó fegyverrel lőttek a levegőbe egy fekete merdzsóból. Mutatja a "hír" a töltényhüvelyeket az úttesten, majd érdekességként egy lyukat a téglafalon. Közben mondja a hírmondó, "három lövés dördült." Kicsivel később -a rendőrségi hírügyeletes után- meg arról tudósít, hogy szemtanú jelentette be, mert lövéshang nem volt, nagy valószínűséggel hangtompító volt a fegyveren. Ha nincs szemtanú, akkor meglehet tudomására sem jut a rendőrségnek.

Ez így, ...nem akarok bunkó lenni, de enyhén szólva is ......
Érdekes, na!
Akkor nézzük csak. Ha gázfegyverrel lőttek, akkor miért mutogatja a kamerás srác a lyukat a falban? Túl sokat nézte gyerekkorában a partizánfilmeket?
Aztán meg, miért szónokol a riporter "fegyverdörgést", utóbb meg azt hogy csak szemtanú van, nem is lehet más a hangtompító miatt?
De ha gázfegyverrel lőttek, arra minek tettek volna hangtompítót? Semmi értelme nincs háromszor a levegőbe pukkantani egy némított fegyverrel.
A levegőbe nincs, hacsak nem kellett látnia valakinek. Mondom kellett!
Viszont akkor meg nincs sok értelme hangtompítós gázpisztollyal ijesztgetni. Élessel meggyőzőbb. Sokkal meggyőzőbb!
De! Ha csak csintalan kis pöcsök játéka, akkor meg megint csak értelmetlen a tompító. Miért játszaná valaki a vagányt, ha fennáll a veszélye annak, nem is látja senki?
Mellesleg meg, ott vannak a hüvelyek és akkor a zsaruk csak feltételesen beszélnek gázriasztó fegyverről még este is.
Ne "mán"! Ehhez azért nem kell kiemelt szakértői gárda.
Ez így eddig nagyon  ... nem életszerű!

Mesélek egy életszerűt.
Egy ízben -úgy este tíz tájt- caplattam vissza a szálláshelyemre. Leereszkedtem, .......... no nem az alvilágba, bár kicsivel később azt gondoltam mégiscsak. Amikor a lövés dörrent. Nem messze tőlem és ezért nagyot is szólt. Viszont nem hallottam becsapódást. Pedig annak hangja kellett volna legyen egy műmárványokkal borított aluljáróban. Hacsak ...! Két lépést ha tettem, mikor felbukkant két fazon, egyikük a léptei ütemére lóbálta a leeresztett fegyvert. Szép nagy, amolyan Parabellum forma és méretű stukkert. Gondoltam, ha a kanyar mögött egy test fekszik, akkor én leszek a másik. Vagy csak faszok. Azok voltak. Vagányságból, brahiból lőtt a srác. Megmutatta.
Az az eset is Ferencvárosban volt.
Kíváncsi leszek az igazságra, ha megtudjuk valaha is.
.

1 megjegyzés:

  1. Nem fogjuk megtudni, egyetlen "igazságot" sem tudunk meg soha, hacsak éppen nem láttuk. (Akkor is ott van még, hogy néha a saját szemünknek sem hiszünk.) A média meg etet, etetget, kit mennyire képes benyelni. Minél nagyobb a nézettség, hallgatottság, szerintük annál hihetőbb a történet. És a logika? Hát arról egyre kevesebben fogják tudni, hogy: "eszik-e, vagy isszák"

    VálaszTörlés