Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. február 20., hétfő

Hazaárulók, ....!?

Talán már utaltam rá, de meglehet csak akartam. De akár így akár úgy, én bizony elmondom most. Elmondom, mert el kell!
El kell, mert megint "megy a hazaárulózás"!
Az én felfogásom szerint a hazaárulásnál súlyosabb cselekedetet elkövetni nem "könnyű".
Lehet, de nem könnyű!
A Btk sem bánik kesztyűs kézzel a hazaárulókkal.
Érthető. Nem vitatom, büntetőjogilag így legyen!

És itt kezdődik nekem a nagy dilemmám. Azt látom, hallom hogy nagyon gyorsan, könnyeden minősítenek valakik valakiket hazaárulónak.Most épp az EP állásfoglalás kapcsán. Nem hiszem hogy vörös színben tündököltem volna eddig, igaz narancsban sem. Nem vitatom, elegánsabb lett volna, ha a szocialisták magyar képviselői nem szavaztak volna, de .... De szavaztak. Viszont csak emiatt azonnal kikiáltani őket hazaárulónak, azért azt meg kellene fontolni előbb.

Mindenféle rendű s rangú bűnelkövetőt megillet az ártatlanság vélelmének és a védelem joga -a legbrutálisabb gyilkost is- csak őket nem? Nyilván valamiféle okkal, indokkal s meggyőződéssel cselekedtek. Mentségükre mondom, hogy ezt nyílt sisakkal tették.
Ha és amennyiben ez valóban hazaárulás, akkor kövesse büntetőeljárás, feltárás, vádemelés, majd bírói ítélet.

Nem tetszik nekem ez az ítélethozatalos stílus. Sokszor csodálkozok is a tényen, mikor simán csak egy magyarázattal elmennek a történtek mellett a megítéltek, s nem követelnek jogi elégtételt. Igaz, a politikusnak -mint közszereplőnek- tűrnie kell sok mindent. Ebben az esetben azért nem vagyok ebben annyira biztos. Ország, sőt világ előtt megvádolni bárkit is ilyen súlyos bűnelkövetéssel, hát .....!?
Bizonyítani is kellene! Nem csak most, az eddigi esetekben is.

Viszont maradok most -mint példánál- ennél az esetnél. Ez a legfrissebb.
Eszerint, ha valaki (valakik) a határon belül nem tudnak igazságot lelni, vélt avagy valós sérelmeik orvoslására, s emiatt nemzetközi fórumra viszik, akkor ők hazaárulók?
Nem nevetséges dolog egy kissé, ezt a történést összehasonlítani az orosz hadsereg behívásával? Az oroszokat valóban behívtuk, de az EU-hoz önként csatlakoztunk, ezzel együtt a szerveihez, hivatalaihoz és a jogrendjéhez is. Vonatkozik ez minden más nemzetközi szervezethez -beleértve az egyezségeket is- amihez csatlakoztunk.
Nem kényszerítettek bennünket sehová, legfeljebb meghívtak.
Az Európai Unióhoz csatlakozásról, ráadásul népszavazás döntött.

Ebből következően az ottani "játékszabályok" be nem tartását, jogában áll "bárkinek" számon kérni azokon, akik megpróbálnak egyes részein átsiklani, kibújni, megkerülni, megfeledkezni róla, avagy a saját malmára értelmezni, illetve bármely vitatható módon értelmezni, ne adj isten be nem tartani, szándékosan sérteni.

Csínján hát a hazaárulóvá való leminősítéssel! Nem jó vért szül az, ha azt ki másként vélekedik, avagy az általa vélt igazságot keresi ekként degradáljuk!

A vörösek szerint a "narancsok", szerintük meg a "vörösek", mások szerint meg a "feketék", no és persze a "madarasok" is, meg még a zöldek is, meg ...... Akkor ki nem?
 

2 megjegyzés:

  1. Én már hozzá sem tudok szólni. Vitatkozni meg már annyira sem. Arra kell ügyeljek, hogy mikor, kinek, mit lájkolok vagy szólok hozzá, mert meglehet egy önmagát fideszpártinak tartja és az azt jelenti, hogy minden ami nem az, hazaárulás. Nincs vitának helye. A kommunizmus idején legalább mi magyarok tudtuk egymásról, hogy hova tartózunk. De ma már könnyen kiderül, hogy a pártatlanság is hazaárulás, mert miféle dolog nem a mocskos liberalizmus ellen szólni? Már az is gyanús, hogy ha valaki nem őrjöng Orbán Viktorért, de az már végképp eldönti az ember hazaárulóságát, ha nem szidja mindazt ami nem fidesz. Én már nem tudom, mi legyen és milyen álláspontot vegyek, mert hiába várja bárki is, hogy valaki oldalára álljak, nem állok, mert nem tudtak meggyőzni. Mert hogy a fidesz tett valamit Erdélyért és ezért rajonganak az erdélyi magyarok. Sajnos engem nem győzött meg ez a segítség, én annyit látok ebből, hogy rémesen szükség van a szavazatunkra. Bár ne derülne ki, de félek majd kiderül, hogy ennél többet nem is fognak kérni tőlünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No látod! "Egy oldalon" állunk. Engem sem tudtak még meggyőzni. De ha nem így lenne, szerintem az sem lenne baj. A családomban is van balos, jobbos, sőt szélsőjobbos is. Az ő bajuk! Viszont nem szoktuk egymást "ölni", mert normális emberek beszélgetni is tudnak. Na, többek közt ezért sem értem, miért nem megy ez nagyban?
      Sajna egyet kell értsek a gyanúperrel, csak a szavazatotok kell. De az egyre inkább!

      Törlés