Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. szeptember 25., vasárnap

A gerincesek (Okulásként)

Bizonyára többen is emlékeznek az "Okulásként" megírt nyaralási történésekre, de arra már minden bizonnyal kevesebben emlékeznek, hogy ott szót ejtettem leányom gépjárművének megrongálásáról is. Mielőtt ferdítés vádja érne, gondatlanságból elkövetett rongálás szabálysértési értékre!
Ez később fontos lesz!

Azt hittem, egy jogállamban ez egy egyszerű sztori lesz, egyszerű elintézéssel.
Jelesül, fizeti a biztosító.
Merthogy a károkozó fiatalkorú gondozott, az intézmény rendelkezik biztosítással, a kár csekély, bejelentjük, fizetnek, "oszt jó napot"!
Csak ismétlés jelleggel az érthetőség kedvéért. - Csütörtökön megjelent egy meglehetősen nagy létszámú csapat, kikkel Andrea berendezési tárgyakat pakoltatott, többek közt ágyat is. A pakolás közben az egyik fiatalember, egy ágyat véletlenül nekicsapott leányom kocsijának. A jobb első sárvédő behorpadt. -
Tekintve, hogy a kocsi állandó szerelője, a tájékoztatást követően a kár kijavítását nagyjából húsz ezerre tette a károkozók ennek negyedrészét ajánlották fel, hát rendőri helyszínelést kértünk.
Az intézkedő rendőr felvette az adatokat, fényképeket készített és elmondta, a jegyzőkönyvet a károkozó biztosítója kérheti ki és az abban foglaltak, no meg a szemlét követően tesz ajánlatot a kár rendezésére.
Már az intézkedés alatt kezdett gyanús lenni és érthetetlen a károkozó, a többi gondozott és leginkább a felügyelőik viselkedése. Nagy ívben tettek az egészre!
Leginkább a gondozók!
Többszöri felszólításra tolta csak oda egyikőjük a képét, de a biztosítójuk nevét nem adta meg, mondván nem tudja. Ki hiszi ezt el?
De ami engem nagyon dühített és azt feléjük szóvá is tettem, nehogy már nekem fiatalkorúakkal kelljen tárgyalnom amikor itt van a felügyeletükre bízott személy is!
Ennek ellenére levonultak a pályáról, vidáman röhögcsélve kavargatták a bográcsot és nagy ívben tettek az egészre! Ők a nevelők!
Hazaérkezvén, a vejem több alkalommal is hívta az intézetet, ahol megtagadták a biztosító nevének kiadását! Miért is? Hisz nem zsebbe kellett nyúlni!
Írásos kérésre is megtagadták s megtagadják a mai napig is!
Ez az intézmény vezetőjének gerinces hozzáállása! Kárt okozni az rendben van, azért helytállni meg már ugyan minek?
Az általa előadottak szerint ők maguk óhajtják elbírálni a biztosító helyett!

Ez a gerinces vezető Miklósi Balázs aki a Szegletkő Gyermekotthon esze s ereje.

Levelében azt írja, a vendégház vezetője kérésére a gyerekek ágyat szállítottak, meglökték a kocsit aminek megszólalt a riasztója, de ők kárt nem okoztak, ők a sérülést korábbinak azonosították, a kiérkező rendőr jegyzőkönyvet nem vett fel, csak adatokat, szerezzük meg a jegyzőkönyvet és küldjük meg nekik, addig ők a biztosító nevét nem adják ki ugyanis jegyzőkönyv híján nem tudjuk igazolni a károkozást.

Nos? Remek nem? A helyileg illetékes kapitányság a biztosítónak azonnal megküldené a rendőri jelentést, nekünk eddig írásos kérésre sem küldte meg!

Így megy manapság hazánkban a jog, ha akad egy jellemtelen tróger aki szaros húszezer forintos károkozásért sem akar helytállni, holott nem a saját zsebéből kellene rendezni, hanem kifizetné helyette a biztosítója!

A teljesség kedvéért elárulom, az én sugalmazásomra vejem levéllel fordult a Szegletkő Gyermekotthon fenntartójához is és kérte a biztosító nevesítését.

Pálfay Gellért a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat Intézményfenntartó Központ igazgatója nem vette magának a fáradságot egy válaszlevél erejéig sem.
Pedig hát, a honlapjuk szerint alárendelt testületük a Szegletkő Gyermekotthon.

Két gerinces vezetőt is elkönyvelhettünk magunknak, kik a fenti szemlélettel nevelik és oktatják a jövő dicső nemzedékét.
Teszik ezt annak ellenére, hogy a helyszínen is elmondtuk, mi ekkora összegért nem fogunk polgári peres eljárás keretében bíróságra futkosni, s nem kívánjuk sem a gondozottat, sem az intézményt feljelenteni. Rendezze a biztosító.
Cserébe, hogy mi álltuk a szavunk, a kárunk nem térült meg, viszont nekem személy szerint megvan a véleményem arról, hogy az ilyen hozzáállással, erkölcsiséggel megáldott vezető hová is való!
Oda biztosan nem, ahol jelenleg pöffeszkednek és ahol fiatalok nevelése lett rájuk bízva!

1 megjegyzés:

  1. Véleményem:
    Pálfay Gellértnek - a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat Intézményfenntartó Központ igazgatójanak - teljesen igaza van, hogy nem válaszolt és nem foglalkozott a dologgal egy pillanatig sem azonkivűl, hogy valószínűleg átgondolta logikusan miről is volt itt szó a valóságban és nagyon gyors döntést hozott a fejében. Rájött, hogy nem szükséges folglalkozni a panasszal.
    A panaszkodó nagyon furcsa minden szempontból és nem tűnik őszintének. Nagyon úgy hangzik, hogy próbált valakit vagy egy intézményt kihasználni.
    Aki nem igaz ember, az mindig pórul jár. Csak gratulalni tudok a Szegletkő jelenlegi vezetőjének és különösképpen Szent Pálfay Gellért-nek a higgadt, bölcsen átgondolt hangtalan reakciójáért. Érett, átgondolt és fegyelmezett embert ismerhettünk meg Szent-Gellért-ben.
    Néha az életben a legjobb megoldás a nem reagálás egy kis belső csendes mosollyal fűszerezve.
    Minden elismerésem! :-)
    P.s.: A „Szent” titulust nem viccből tettem oda Gellért neve elé kétszer is. Ha valaki ezen csodalkozik vagy netán felháborodik az sem baj. Nagyon jó esély
    van arra, hogy egyszer szentté fogják avatni Gellértet. Van is miért.
    Isten áldjon meg,


    VálaszTörlés