Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. szeptember 27., kedd

Normális országot, normális ...

Normális országot szeretnék, normális politikusokkal normális állampolgárokkal.
Árulja már el nekem valaki, olyan nagy óhaj ez? Lesz még olyan Magyarország?
Merthogy ez a mostani nem az, arra leteszem a nagy esküt, arra akár mérget is vehetek.
Egy normális országban, normálisan és felelősen gondolkodó vezetők mellett ennyire mélyre nem juthattunk volna.
Sem gondolkodásban, sem tettekben.
Gyűlöljük egymást, gyűlöljük fél Európát, a fél világot, de most leginkább a menekülteket.
Már semmi különös nem kell a gyűlöletérzéshez, csak annak gyanúja, hogy a másik egy kicsit másként gondolkodik valamiről.
Felhecceltek bennünket, belevittek, mi meg belementünk s felhecceljük most már saját magunkat is. Jól látom, mert sokaknak nem elég a kormányzati hecc és gyűlöletkampány, nyomják önerősen is. Nyomják a kamu híroldalak ellenőrizetlen és legtöbbször hamis híreit. Erőszakról, vérről, gyűlöletről!
Tényleg ez a legjobb dolgunk? Nincs más? Nincs fontosabb?
Ebben a környezetben aztán hergelődünk, hergelődünk ... majd egyesek plakátokat szaggatnak, ... egyesek ütnek, ... egyesek meg robbantanak.
Rettenetesen nagy a kormány bűne! Elképesztően sok fanatikust termeltek ki.
Egyik oldalra is és a másikra is. Két végletes oldal gondolkodásmentesítve!
Az egyik oldalon bármit elhisznek gondolkodás nélkül, csak Orbánék irányából jöjjön, másik oldalon meg gondolkodás nélkül vetnek el bármit, mert Orbánék irányából jön!

Iszonyat egy ország az, ahol egy ilyen robbantás után a leghangosabb, legmakacsabb vélemény az, hogy köze lehet hozzá a kormánynak. ...... Van is!
A kormány felelőssége az, hogy ilyen magasra korbácsolta az indulatokat, a gyűlöletet, majdhogynem törvényszerű hogy a magasra vert hullámok előbb vagy utóbb felszínre hoznak egy igazi elmebeteget. Minden megrendelés nélkül is!
Talán erre mondják, hogy "aki szelet vet, vihart arat"!

Nem hiszek abban, hogy a rezsim szintet lépett és saját rendőreire támad, abban sem hiszek, hogy módszerei közé felvette a nyílt erőszakot. Nem hiszek abban, hogy politikai célzattal önmerénylet történt. Nem hiszek abban, hogy a megrendelés fentről jött.
Nem, nem. Ami történt, az egy folyamat sajnálatos végeredménye.
Legalább is, nagyon remélem végeredmény és nem lesz tovább!
Most kellene átgondolni a dolgokat újra. Normális országot akarunk? Mert ha igen, és én igen, bízva abban nem vagyok egyedül, sőt! Akkor el kell csitítani a vihart!

2 megjegyzés: