Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. szeptember 12., hétfő

Időközi arculcsapás

Egy választás margójára, egy időközi választás margójára.
Egy igazán nagy pofon mindennek amit értéknek neveztek régen.
Somogyaszaló választópolgárai újra polgármestert választhattak. No meg képviselő testületet is!
Képviselő testületet azért, mert az előző felállt s így kényszerítette az előző polgármestert a távozásra.
Aki tegnap röhögve visszatért és bemasírozott a községházára!
Az a lemondatott polgármester masírozott be újra -a választópolgárok jóvoltából-, aki ellen feljelentést tett az aljegyző és aki ellen jelenleg büntetőeljárás folyik hűtlen kezelés gyanújával.
A község 630 választójából 433 elment szavazni és 221-nek az a volt polgármester jelölt kellett, aki a gyanú szerint ... akivel egyszer már befürödtek! Csúnyán befürödtek!
megválasztották ismét azt a lemondásra kényszerített faluvezetőt, aki a gyanú szerint "belenyúlkált a kasszába" és ez azért derült ki, mert még több pénzt akart magának s ezért tiszteletdíjasból főállású faluvezető akart lenni!
Csak gratulálni tudok Somogyaszaló választópolgárainak.
Jó, igen jó kép ez arról, mekkora magasságokat ver a mai Magyarországon az erkölcsi mérce. Nem átvihetetlen magasság!
Ez a ma mércéje Somogyaszalóban is és ez az egész országban!
Értem, én! Értem! Nem kell kioktatni az ártatlanság vélelméről és az egyéb ilyenkor elmondott jogi csűrcsavarokról. Tudom. Ma polgármester lehet az is, akit jogerősen elítéltek, de a büntetése végrehajtásában felfüggesztettek és a bíróság előzetesen mentesítette a büntetett előélet hátrányai alól. Ez a jog!
Egy nagy büdös lóágyékot! Azt!
Nem a jog választ, hanem a választó!
És ha a választónak nincs elég ...
Somogyaszaló tegnap Magyarország volt kicsiben! Mondjam azt, hogy rohadtul csalódott vagyok és szomorú? Mondjam? Mondom! Az vagyok. Nem Somogyaszaló végett, mert magasan teszek rá, hogy az ottaniaknak ki jó s ki nem, hanem azért, mert mint mondtam, az ott kicsiben ugyanaz, mint az egész ország! Ezért vagyunk ott, ahol épp vagyunk.
Nem szeretek rosszmájú lenni de ...
most azt kívánom a somogyaszalóiaknak, hogy a frissen választott régi polgármesterüket bűnösnek mondja ki a bíróság, ítélje el, ami miatt legyen kénytelen lemondani, majd a fellebbvitelin az ítéletét módosítsák felfüggesztettre és egyben mentesítsék a büntetett előélet hátrányai alól, s akkor ... akkor megválaszthatják harmadszorra is!
Javaslom, az "Európai Falu" táblát vegyék be, legyen elég a vidékmegtartó támogatás, de a tábla kifejezésében megtévesztő! Még sokan veszik szó szerint! S úgy nem az!

1 megjegyzés:

  1. Olyan a kiscsibe, mint a nagy csibe, csak kicsiben. Nemcsak a helyre, az emberekre is vonatkozik ez a megállapítás

    VálaszTörlés