Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. szeptember 14., szerda

Ha nincs kohéziós erő ...

Megint eszembe jutott egy mondás, amit az öregektől hallottam anno. Nem a mostani öregektől, hanem az ő öregeiktől. Emígy szól: "teljesen mindegy, hogy a kútba szarunk, vagy a kútkávára és onnét potyog bele!"

A mondást, aki akarja, kösse össze a képen látható gumikávás kúttal, a gumiégető ellen alakult csoporttal és a címben szereplő kohéziós erővel.
A többit rábízom a fantáziára.
Annyit segítek, a szilárd anyagok atomjaiként tekintsünk a csoportban lévő emberekre.
A szar pedig az, ami jelenleg a nagypolitikát uralja országszerte és amit most valakik elkezdtek beleszórni a kútba, odapakolni a kávára.
Természetesen, a kutat be lehetne fedni, a kávát le is lehetne takarítani, ha ...
Ha tudnánk kulturáltan, gyűlöletektől, előítéletektől mentesen vitázni, ha képesek lennénk azt ésszel felfogni, hogy bizony létezhet az országban olyan homo sapiens aki más véleményen van mint mi. Rossz hírem az ezt el nem fogadóknak, hogy ennek felfogása, elfogadása, elutasítása ellenére létezik a miénktől eltérő véleménnyel élő és létező emberi létforma aki attól hogy más véleményen van, attól még ember, értelmes ember, magyar állampolgár és érzéseiben is magyar.
Akinek nem inge ugyebár, hát ne vegye magára!
Ja! Elnézést kérek!
Majdnem adós maradtam a válasszal arra, mi is lenne az a kohéziós erő? Mi is lehetne az összetartó erő, amitől megszűnne a szardobálás, szarpakolás, szarcsapkodás?
Szerintem az, ha mindenki előengedné a jól eldugott és eltitkolt intelligenciáját és azt ötvözné az érzelmi intelligenciájával!
Értelem, értelmesség, felfogó képesség ... plusz empátia és egyebek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése