Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. október 20., csütörtök

Elégedetlenkedünk? Elége....?

Nekünk semmi nem jó! Nekünk magyaroknak.
Ha valaha egy szobrász bronzba álmodná az örök elégedetlenkedő szobrát, akkor annak modellje magyar kellene legyen, és az elégedetlenkedés mértékét tekintve monumentális alkotás.
Hogy csak a legutóbbi eseményt tekintsem, hát itt van nekünk a körúti robbantó elfogása. S láss "csudát"! Nem elég, hogy a detonáció óta végig elégedetlenkedtünk az egész nyomozati szakon, most ez sem tetszik!
Mert miért menTEK páncélosokkal, miért ők, miért annyian, miért vettek előtte az anyjától ... Az anyja! Hát már az sem jó hogy megfogták?
Én azt tökéletesen megértem, hogy a fickó apja nem hisz fia bűnösségében, de hogy rajta kívül még mennyien keresik a kákán a csomót, az bíz mifelénk szólva "csúcsos"!
Itt tartunk! Magyarország -többek közt- a több millió Columbo országa, itt hemzsegnek a jogilag jól képzett, nyomozási technikákban, nyomrögzítésben jártas, elfogásban vérprofi, balon-kabátosok. Mondjuk a gyűrött, koszlott ballonkabátok mintha tényleg szaporodnak, hála Imhotepnek és bandájának, de az egy másik még folyamatban lévő ügy.
Az én véleményem az, a rengeteg önjelölt sztárnyomingernek inkább erre a folyamatban lévő ügyre kellene rágörcsölni még mielőtt túl messze szalad velük a szekér.
De ez csak az én véleményem. Megrögzött véleményem. Csak azért, mert a tény, hogy a fijjuk az orrunk előtt lopják el a fél -mit fél, még kiröhögtetem itt magam- országot, az nem veri a biztosítékot. Bezzeg a terrorelhárítók! Már mire a búbánatra grasszálnak aszfalton  azokkal a páncélozott szörnyekkel, "százon száz literrel és közben meg ezer kilométerenként leeszi a gumit"! Csak mert aki nem Columbo, az katonai szakértő és kisujjból rázza ki a BTR-80-at!
Hát kérem! Csak a kedélyek megnyugtatásáért mondom:
Horatio Caine hadnagy még kakálni is Hummer-el jár!

A legszomorúbb ebben az egészben maga a jelenség. Amikor robbantott akkor azt hittük, hogy ..., majd míg a rendőrség nyomozott és gőzerővel keresték, nem hittük el, hogy ... most, hogy mégis meglett s mégsem megrendelésre cselekedett, most nem hisszük, hogy ... és különben meg miért így és miért amúgy?
Ide jutott a hatalom és ide vitte a hatalmi szerveket s ide juttatott el bennünket.
Most már nem hiszünk el nekik semmit, sehogy! Sőt! Azt sem, amit kérdeznek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése