Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. február 21., kedd

Olimpiai vesszőfutás

Most én úgy látom a helyzetet, ha az olimpián indítanánk csapatokat ámokfutásba vagy vesszőfutásban azt toronymagasan nyerné dicső kormányunk és kormánypártunk válogatott csapata.
Ezt hozta ki belőlük 266 151 aláírás. Döbbenetes!
Nem a szám nagysága, hanem az, amit azóta ezek a magukat politikusnak, államférfinak, kormányzati tényezőnek, vezetőnek tartó akárkik emiatt művelnek.
Kezdem azzal, "nehogy már 260 ezer ember mondja meg ..."
Nem! Nem ők mondják meg! Ők csak azt mondták legyen erről népszavazás Budapesten.
Teljesen felesleges és roppant visszatetsző volt őket hazaárulónak, nemzetárulónak, nemzeti egység megbontóinak, fizetett ügynököknek és más effélének titulálni, mert ....
Mert semmi mást nem írtak alá, mint hogy legyen népszavazás az olimpia rendezéséről!
Népszavazás! Egy demokráciában, még a kormány és a kormánypárt, továbbá ezen intézmény tagjai és támogatói is tudják, hogy a népszavazás intézménye miért is van?
Nálunk nem hogy ezt ne tudja a kormány s megnyilvánuló képviselői, de a népszavazáshoz kapcsolódó törvényeket sem ismerik a jelek szerint.
Nem akarják ismerni! Ez igen szépen látszott anno itt Kaposváron is!
Legalább azt felidézhették volna egyesek s akkor tán nem áll ki a közvélemény elé olyan orbitális baromsággal, hogy akkor legyen országos népszavazás. Már miként lehetne országos, egy helyileg kezdeményezett és jóváhagyott kérdésben, amire helyileg gyűjtötték meg a támogatókat. Pláne annak tudatában, korábban már tisztázta a legfelsőbb joghatóság, országos nem lehet ebben a kérdésben!
De ez nem elég! Ezt fokozni is lehet!
Mert bár országos népszavazás sem lehet, azért van olyan észkombájn aki azzal áll elő, a külhoni magyarok is szavazhassanak! Ez már nem agyrém! Ez már agybaj!
Meg nagy baj!
Sorolhatnám tovább a politikai, politikusi ámokfutások példasorát, de hát minek? Akinek füle van a ..., akinek szeme van a ... Akinek meg nincs, vélelmezem nem is lesz.
Bevallom, én nem tartozok az olimpia rendezés támogatói közé. "Most" nem!
Nem vagyok közgazdász, de azért ... hányszorosára is emelkedett a vizes vb költsége? Négyszeresére? Vagy már több? Legutóbb én ott tartottam, hogy a 25 tervezett milliárd már 100 milliárdnál tart!
Vagy nézzük a Liget projektet. Hányszorosára ment fel? Most állítólag 250 milliárdnál tartanak s a szóbeszéd szerint ez a kezdet 36 szorosa! Nem piskóta!
Ezekhez a dolgokhoz nem kell közgazdásznak lenni!
Nem kell! Így is minden nap azzal kezdődik, hogy Mészáros Lőrinc mire tette rá reggel a kezét, majd azzal folytatódik -s a az ki is tart estig-, hogy melyik Fideszes, vagy közeli gazember épp mennyit tett a saját zsebébe. Üdítő a hír, ha csak milliókról szól s nem milliárdról. Nem szívesen mondom pedig ez látszik, elképesztő a korrupció, elképesztő a kormányzati korrupció, a törvényesített korrupció!

Attól, hogy bizonyos módjait a lopásnak a törvény konkrétan nem tiltja, vagy akár elősegíti attól még a lopás az lopás marad, bűncselekmény marad s nem erény!
Mert a helyzet az, nem a lopás lett törvényes mint sokan mondják, hanem a törvény szar! A törvényeket pedig kik hozzák? Az épp regnáló kormányok előterjesztéseire az épp regnáló országgyűlés! Mi következik ebből?
Bizony az! Rosszul végzik a munkájukat tehát el kell őket zavarni!
Amíg pedig ez nem történik meg, amíg folyik az intézményesített kormányzati korrupció, addig nem kell ide olimpia, mert ők ugyan nem, de mi beledöglünk!

1 megjegyzés:

  1. "Teljesen felesleges és roppant visszatetsző volt őket hazaárulónak, nemzetárulónak, nemzeti egység megbontóinak, fizetett ügynököknek és más effélének titulálni, mert ...."Ebben rejlik a Fidesz sikerének a titka, hogy szimpatizánsai felé hazugságokat mond, amit fenntartás nélkül, bigott mosón elhisznek. Övön aluli módszettekkel operálnak, míg ellenfelei csak erkölcsösen hadakoznak. Hogyan lehet olyan ellenfél ellen győzni, amely a másikat ellenségnek minősíti, folyton tökön rúgja? Vagy belemegy a kiprovokált polgárháborúba (ő is tökön rúg), vagy türelmes lesz és megvárja, hogy a NER magától elrohad, mert elrohad. Ennek a problémának jó megoldása már nincs. Az összes politikai erő nagyon korlátolt.

    "Nem kell! Így is minden nap azzal kezdődik, hogy Mészáros Lőrinc mire tette rá reggel a kezét" vagyis Orbán Viktor.

    ”Amíg pedig ez nem történik meg, amíg folyik az intézményesített kormányzati korrupció, addig nem kell ide olimpia, mert ők ugyan nem, de mi beledöglünk!” A forradalom a legkisebb rossz emberveszteség terén, de kialakulhat belőle őrült nagy baj. Ezért a legkockázatosabb. Nagyon képlékeny minden előfordulhat. Van más elképzelésem is. A politikusok csináltak egy bazi nagy gordiuszi csomót.

    VálaszTörlés