Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. február 9., csütörtök

Százmillió? ... Piti összeg!

Elgondolkodtam ...
Miből vett Tóbiás luxusvillát? Na miből?
Nem magán a kérdésen gondolkodtam el, mert azt már rengetegszer feltették, no nem Tóbiással kapcsolatosan, hanem sokakkal kapcsolatban. Miből vett X. miből vett Y, miből vett Z ...?

A kérdés már jön rutinból, ha válasz van akkor az is. Vagy nincs válasz! A közös nagy nevező pedig az, hogy a választópolgárok zöménél nem éri el az ingerküszöböt sem a kérdés, sem a név, sem a válasz. Vagyonos nép vagyunk! "Jó emberektől" nem sajnálunk semmit, az utolsó adóforintjainkat is nekik adjuk, vagy a gyermekeiknek. Éljenek jól! "Megérdemlik"!
Mi is! Már amit mi kapunk!
No de, amin elgondolkodtam Tóbiással kapcsolatban. (Ha a felröppent hír igaz. Igaz?)
Sacc 100-120 millióban is lehet a vásárlás ami nem szokatlan összeg politikusi körökben. A miből kérdés sem szokatlan. A válasz hiánya sem szokatlan.
A "nép az istenadta nép" beleverem a  ... hozzáállása sem szokatlan.

Ami viszont nekem szokatlan és amin elgondolkodtam. Csak egy kicsit, na!
Tóbiás igaz, hogy régebb óta politikus s töltött is be funkciókat, de pártelnök már az erősen fideszes nyomás alatt lévő ellenzéki időszakban lett. Volt. S hát ugye a bevallások szerint a pártelnöki "fotőjbe" nem vagyonosként ült be. Olyannyira nem, hogy még 2015-ben is az adósok börtöne fenyegette volna, ha nálunk lenne efféle intézmény. De nincs!
Nálunk csak kurva nagy politikusi adósságok vannak (most vagyonról beszélek), majd hirtelen adósságvesztés és még hirtelenebb vagyonosodás.
Szóval! Hogy Tóbiással kapcsolatosan a pártja kussol azt értem. Bár ott is vannak kik a hirtelen röppent vagyont nem értik. Gondolom az "ostobábbja" nem érti. Mentségükre legyen, ha a saját volt pártelnökük sem értik, miként értenék Simon Gábort?
No de!
A jelek szerin a Fidesz érti? Csak azért kérdezem, mert ha Tóbiás ekkora ellenszélben hirtelen meg tudott vagyonosodni és arra az ellenszelet fúvók sem kapják fel a fejüket, kapják fel a szót... Most akkor mi van?
Fura! Nem? Csak nekem?
Most akkor mi van? Kinek s mit tett Tóbiás ezért a vagyonért? Ki fizette neki? Miért? Mikor? Mi okból? Vagy csak úgy befújta a szél az ablakon a bankókat mint ősszel a juharlevelet? Ő meg csak sepregetett, sepregetett és töltötte a zsákokat. Ugye?
Nem értem!
Csak nem az van, hogyha már valaki lelép a nagy-színpadról, akkor mindegy mennyivel lép le, ha megnyerte had vigye, hisz több is veszett már Mohácsnál, a kicsi meg amúgy sem számít mert ez piti összeg a kormánypárti összegekhez képest, stb., de ...
De ha netán vissza akarna kapaszkodni akkor majd megkérdezik?
Nem mellesleg Tóbiás csupán két esztendőt terpeszkedett a pártelnöki trónszékben.
Ez azért mezei választópolgári szemmel nézve nem egy rossz megtakarítás két év alatt, még ha kormányoldali politikus szemmel nézve nevetséges aprópénznek mondható is.
Nincs valahol efféle üresedés? Ennyiért egy-két éven át én is elviselném, hogy a szemembe fújják az ellenszelet. Majd leberetválnám a fejem ha zavar a lobogó hajam!
Nahát! Nahát! Tóbiás kopasz volt nem? Csak nem rákészült ő is? ... Ügyes! Ügyes!

No de! Mit nekünk! Félre bánat, félre bú! Vigadjunk magyarok! Mert ...
Mert a kicsire nem adunk! A nagy meg nem számít!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése