Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. február 3., péntek

Potenciális gyilkos!

Ember! Te állat!
Fejtörést okoztál nekem. Gondolkodtam azon, megírjam? Majd azon, hogyan? Majd úgy döntöttem, köpök én mindenféle vélt vagy valós jogodra, hisz te meg köpsz mások életére!

Igen! Hozzád beszélek, aki tegnapelőtt reggel kijöttél a Búzavirág utcai garázsboltból, majd a sarkon kitekerted egy feles üveg nyakát -a tiédet tekerte volna ki egy arra járó- bevágtál egy feles páleszt a fal felé sunnyogva, s utána a legnagyobb lelki nyugalommal beültél egy sötét színű személygépkocsiba és elhajtottál a város irányába? Magadra ismersz? De jó is lenne!
Errefelé laksz? Rád ismer valaki a szomszédságból? Nagyon ajánlom, ne errefelé ...!
Nem igaz, ha a környéken laksz eddig senki nem látott! Dehogynem!
Tudod mi volt a szerencséd? Hogy rá nem gondoltam, kocsiba ülsz. Ha gondolok, nem távolodok el ennyire. Sajnos így a rendszámod sem láttam. Ezentúl figyelek. Fiat?

Reggel. Nem mintha más napszakban megbocsájtható lenne, de reggel amikor szinte egymást érik a közeli bölcsődébe, óvodába, iskolába siető kisgyermekesek, s szertelen kisgyermekek egymagukban, a környező utcákban s abban is amelyikből elhajtottál.
A munkába igyekvők, gyalog s gépkocsival, tömegéről már ne is essék szó!

Ha te valamelyik sarkon összetöröd a fostalicskát, ám a te bajod! Kár a kocsiért!
Ha benne összetöröd magad is, az is a te bajod! Viszont legalább nem kár!
De ha van ártatlan elszenvedője is a te felelőtlenségednek? Belegondolsz?
Tudod mit mondtak a hozzád hasonlókra gyerekkoromban az akkori öregek? Tudod? Nem? Akkor elárulom! " A bába szakította volna bele a fejét ..."
Durva vagyok? Nagyon durva? Elárulom az okát!
Mert korban velem hasonlatos vagy. Nem egy szertelen fiatal akit oktatni, hajlítani kellene, lehetne a jó irányba. Nem. Te velem egykorú lehetsz!
Már megállapodott! Az eszed meg tán nem megállapodott, hanem megállt!

Potenciális gyilkos vagy! Egyet megígérhetek! Ezentúl jobban figyelek. Ha még egyszer meglátlak, hát Istenemre mondom, kimosatom belőled nem csak a pálinkát, de a ganajt is! Bár utóbbiban nem lesz egyszerű dolga a hatóságnak, mert magad vagy a ganaj.
Jól át kell mosni! Én nem nyúlok hozzád. De félj! Inkább te, mint az ártatlanok!
Ha ezt nyílt levélnek, vagy átoknak lehet tekinteni, remélem utolér!

2 megjegyzés:

  1. Rácsodálkozunk, nagyon sok degenere ember van. Rácsodálkozunk, mert magunkból indulunk ki. Azért csodálkozunk, mert mi nem ilyenek vagyunk. Félő, hogy nem volt tisztában cselekménye súlyával. Reménytelen eset.

    VálaszTörlés