Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. április 24., hétfő

A "Füzér jelenség"

Én akasztottam rá a "Füzér jelenség" nevet, de bátran nevezhettem volna el másról is.
Ugyanis az elnevezés a vitakultúra  elkorcsosulására, egyeseknél teljes hiányára utal. Azért ezen a néven, mert legutóbb Füzér várának felújítása és az azt követő "citrom-díj" neki ítélésének kapcsán keveredtem vitába olyan személyekkel kiknek a vitakultúra nem erősségük.

Kezdem tán azzal, hogy az ítészek azért adták a citromot. mert szerintük Füzér vára egy 21 századi rekonstrukciós hamisítvány.
Az, hogy ezen a kijelentésen és a műemlékvédelmi citrom-díjon vita bontakozott ki az természetes. Van aki osztja ezt, van aki nem, van akinek tetszik s van akinek nem. Csak ez miért akkora furcsaság egyeseknek? S ha már furcsaság akkor miért nem a váron végzett beavatkozás mellett vagy ellene érvelnek? Miért más érvekkel próbálnak eredményt kikényszeríteni a vitában?
Miféle vélemény egy ilyen vitában az, hogy HVG cikk ez mindent elmond!
Megmondom miféle! A szokásos kormányzati gőgöt, arroganciát,  mások lenézését hordozó de észérvet nélkülöző pökhendi vélemény! Egy hithű véleménye!
A másik amikor valaki azzal jön, hogy a kommunista időkben épített vasbeton várak meg teljesen jók? Nem! Nem jók! Csak mellesleg mondom, a cikkben szó nincs arról hogy azok jók lennének. Nem lehet szó ilyesmiről, mert ez most csak Füzér váráról szól. Nem  a várakról, nem az elmúlt mit tudom én hogy hány évről, hanem erről a várról és erről az építkezésről.
S ha már mindig kell legyenek faszkalapok akik kommunistáznak, hát akkor ismételten elmondom nálunk -ezalatt értsd Magyarországot- nemigen volt kommunizmus. Szocializmus az volt! Annak minden hozadékával együtt. S mert sok faszkalap a rendszerváltás utáni szocialista kormányokat is kommunista besorolással illeti, hát tekintsenek a képekre. Csak ezt a kettőt hoztam, mert szemléltetésnek elég kettő is. Ki volt kormányzati pozícióban  2007-ben és 2008-ban? Csak mert már akkor erősen folyt a feltárás mellett a felújítás is! És nem cementes habarccsal öntötték le a falakat a "mocskos komcsik"!
Valljuk be, ezt a vonalat behozni Füzér vitájába hát nem egy normális dolog!
Mint ahogy az sem normális dolog, hogy olyan "arc" vitáz akinek a profil tanusága szerint semmiféle adata nincs kivéve az állítólagos munkahelye ami viszont a jelenlegi államberendezkedésben nemlétező szervezet, továbbá nincs egy fia ismerőse s az idővonalán csak a saját megosztásai fellelhetőek. Ez az alak gyanítom egy kormányzati troll, ha úgy tetszik provokátor! Az fikarcnyit nem kisebbíti a jelenléte szennyező hatását, hogy önszorgalomból avagy megbízásból provokál.
Oszt mikor elfogynak az "érvek" pontosabban az álláspont amit parancsszóval nem tud rám kényszeríteni akkor igen elegáns megoldást választ. Kinyilatkoztat! Minthogy velem többé nem áll szóba! Na végre! Hála a jó várfelújítóknak!
Természetesen minden efféle megnyilvánulást és behozott politikai leheletet nem tudok felemlíteni mert soha nem érnék a végére. Nem értek egyet egyikkel sem! Azzal sem aki csürhe szóval illeti a felújítókat vagy akár a megrendelőket. Nem azok! Egyik fél sem az!
Miért nem lehet azt elfogadni, hogy van akinek ez a megoldás nagyon tetszik, van akinek kevésbé és van akinek egyáltalán nem. És van akinek esetleg tetszik, de azzal együtt is elvesztette a varázsát!
No persze ha azt nézem, hogy van olyan "vitázó" kinek a hátér képe azt mutatja be amint épp a vitapartnere fejébe baltát vág akkor már sem őn, sem a stílusán olyan nagyon nem csodálkozok! De azért azon még képes vagyok csodálkozni, hogy ezek a tartalmas, értelmes vitára képtelen emberek a kedveléseik alapján mind kormánypárti hívők! Szajkók! Szánalomra méltó önálló gondolat nélküli szócsövek!
Persze mondatnók, magamnak kerestem, miért álltam le?
Azért, mert egy szakmai csoportban a feldobott témáról szóló értelmes vitát vártam, nem pedig politikai provokátorokat, hittérítőket, kormányzati propagandistákat, szócsöveket.
Végszónak. Csak hogy egyértelmű legyek! Ezen esetben a "Füzér jelenség" alatt, én a fideszes vitakultúra teljes hiányát értem. Elvakult gyűlölködők, elvakult hívők!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése