Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. április 4., kedd

Gyávák vagyunk ... hitehagyottak

Gyávák vagyunk és slussz! Csak szóban erősek
-persze az sem mindenki- de tettekben gyávák.
Néha-néha ha valami kiveri nagyon a biztosítékot hát kimegy pár ezer ember, esetleg pár tízezer és nemtetszést nyilvánít.

Titkon ugye arra vár az a pár ezer, tízezer, hogy támogatóra lel azok köréből kikkel egy a cipőjük amit taposnak.
De nem! Másnap már kevesebben vannak, harmadnapra elfogy a lendület az elszántság, negyednapra rádöbbennek ... Nem, nem!
Nem a hatalom győzte le őket!
A gyávák! A hitehagyottak! A gyávák, hitehagyottak megint győzedelmeskedtek. Kikaparják a gesztenyét a kormánynak.
Orbán és a pártkoalíciója jól felkészült a gyávákból. Ők az igazi erejük! Ők!
Nem a másfél vagy esetleg kétmillió fanatikusuk. Nem! Az bíz kevés lenne!
Jól felkészültek s jól számolnak a gyávákkal, hitehagyottakkal.
Nem kell ide semmiféle matematika, meg semmi misztikum, meg hogy lejt a pálya, meg, hogy a saját szájuk ízlése szerint alakították a választási rendszert, meg stb, stb.
Igen. Azt tették, amit megtehettek. És jól számoltak. Beszámoltak mindent s mindenkit! Leginkább a gyávákat! Még inkább a hitehagyottakat. Vagy fordítva. Mindegy.
Mert jelen állás szerint bár csökken a népszerűség, támogatottság, de arányosan nő a gyávák, hitehagyottak száma s hát a végeredmény ... akár újabb kétharmad is lehet.
Ma olvastam a CEU tiltakozás kapcsán valami olyasmit, hogy: -"majd elfelejtik s újra megválasztják őket". Ez várható! Valószínűleg így lesz.
A "szektahívők" elmennek voksolni, az ellenzék szétszórja a voksait mint bolond molnár a lisztjét, a gyávák, hitehagyottak meg ... Várják a sült galambot!
No meg hátha valaki kikaparja nekik a forrót, meghűti, lehéjazza és beleteszi a szájacskájukba. Egyed tubicám! Egyed! Persze attól majd erőre kapnának és ...
De ezt most inkább hagyjuk. Másik történet lenne.
Bámulom az ellenzékiek ostoba optimizmusát! Mennek a nagy szólamok. Majd mi, ... majd mi ... No persze! Ti! Hogy lehetnek ezek ennyire ostobák? Ezt tanítják valahol?
Ha az összes magát demokratikusnak valló párt és gittegylet várható voksát összeadjuk sem verik a hatalmat. De ezek egymástól akarnak szavazót elvenni.
Egymástól! Oszt akkor?
Erre mondták volna régen, amikor még nem számított rasszizmusnak: -"fehér ember nem lehet ennyire hülye!" ... De! Lehet.
Hallgatom, hogy "aszongya", hazaáruló! Morálisan biztosan. Nemzetáruló! Morálisan biztosan. Jogilag? Még nem. És ez veszélyes. Majd igazgatjuk kicsit megint a jogot?
De ezt most inkább hagyjuk. Másik történet lenne.
Szerintem a lényeg az, feles dolog itt egymás körül körözni mint a dögkeselyűk.
Inkább olyan szólamok kellenének amitől a gyávák megbátorodnak!
És leginkább a hitehagyottak újra hisznek. Hisznek valamiféle pozitív változásban.
Hisznek a jogban. Hisznek a jövőben. Hisznek a hatalomnak, a politikának, a politikusoknak, az igazságban! Az igazságban!
Legjobban a hitehagyottakra kellene gyúrni, tetszenek tudni ők azok, akiket eddig minden egyes rendszer valahol s valamiben a szarban hagyott. Nekik soha, semmilyen hatalomtól nem lett jobb. Ha őket sikerülne megszólítani, hát ők majd húznák magukkal a gyávákat is. Ennek a választási szisztémának van egy érdekessége ...
A győztest erősíti! Hát akkor győzni kellene!

2 megjegyzés: