Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. január 10., szerda

Én mondom meg ki a prosti!

Mint a pártfinanszírozásnál.
Azért ez az egész buli túl azon, hogy több mint érdekes, mert több kérdést vet fel mint ami érdekes benne, nem is igazán logikus.
Nekem nem az. Egyáltalán nem!
No de, nem minden a logika! Sőt! A jogban az semmi! Miért lenne a jog logikus? Miért lenne józan paraszti ésszel érthető? Miért lenne ...
Sok itt a jog körül a miért! Az utóbbi időben sok. Úgyhogy még egy utolsó miért. Miért lenne akkor követendő? ... Mert csak!

Ne de! Vissza az elejére. Tiltott pártfinanszírozás.
Megpróbálom úgy, hogy magamból indulok ki. Merthogy ha törvény, akkor rám is áll!
Tehát! Van nekem bérbe adandó helyiségem és úgy döntök kiadom irodának.
Azért irodának, mert olyan a környék. A szomszédság hőzöngene ha kínai étteremnek adom. Legyen hát iroda! Történetesen egy párt veszi ki. Az én szemszögemből, mint bérbeadó szemszögéből, no ki nem szarja le? Ha az, hát az! A lényeg, hogy időben fizessenek majd. Meg még pár más. Megköttetik a szerződés, ők tejelnek rendesen, rendszeresen és nem szarják tele a lépcsőházat, nem csinálnak okádós házibulikat, nem hurcolnak fel esténként utcalányokat és effélék. Elégedett vagyok én is mint bérbeadó, elégedett a környék is, sőt még ők is mint bérlők!
Naná, hogy nem bontok velük szerződést! Naná, hogy maradhatnak! Naná ... Nem emelek, mert nem. Hogy miért nem? Például azért ... mert mi a francért kellene ezt nekem mint bérbeadónak magyarázni? Mert ezer s meg még egy oka is lehet. Azért!
S akkor jön állambácsi és úgy seggbe, szájba (tessék választani ízlés szerint) tossza a bérlőt, hogy a fülei is kettéállnak! Merthogy áron alul bérli tőlem a kócerájt és ez bíz tiltott pártfinanszírozás! Na! Hogy toszom alássan! Úgy ahogy van megáll bennem a gyomorideg, megreked a gané a vastagbélben félúton s egyebek. Most akkor mi van?
Ha a bérlés nem csak a bérbeadóra és a bérbe vevőre tartozik akkor ....
Hadd kérdezzem meg!
Ha teszem azt a bérlőm nem egy párt, hanem mondjuk egy  hölgy, akkor robog a hatóság, rárúgja az ajtót, bilincs, könnyű kis gázterhelés, ha kell testi kényszer (és miért ne kellene ha egyszer jólesik), motozás, szükség szerint testüregi is (az is jólesik), előállítás és rabosítás, majd szabálysértési fogva tartás mivel áron alul kapta nevezett nőnemű immár szabálysértő a kéglit, jól meghurcolják majd anyagilag befenyítik, mivel ő a piaci rés alá csúszással egy kitartott fehércselédnek számít, netán ...?
És ha ő netán akkor én meg momentán? ... Kitartó, futtató, vagy mi a  ...?

Még egy rövid kérdés.
Tehát ha én a piaci ár alatt adom ki a kéglit akkor az tiltott pártfinanszírozás, de ha a borsos büntetés miatt a bérlőm (párt) gyűjtést szervez kínjában és én feladok neki  egy szemérmetlenül súlyos összeget (mondjuk a büntetéssel egészen véletlenül megegyező összeget) akkor az meg nem?
Tessék mondani, innét már csak egy lépés lesz és a bérbeadót is basztatni fogják?

Mindezt úgy, hogy az állítólagos piaci ár mértékét az szabja meg aki a büntetést meg kiszabja! Hát ez a tuti üzlet! Ha valami akkor ez az! Nem jog! Üzlet!

2 megjegyzés:

  1. Egyiknek semmit sem szabad, a másiknak mindent lehet. Ez a Fideszes egyenlőség.

    VálaszTörlés