Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. január 7., vasárnap

Küldje a pék a fa....!

Erős volt a kísértés, hogy bele is írjam a címbe, úgy kerek perec ahogy a szólásban van! Azt!
A hímtagját.
Klaffolna is, hisz Simicska szerint "egy geci" a pénzünkért kuncsorgó miniszterelnökünk.
No nem pont ezért. Nem csak ezért.
A megállapítás már jóval korábban megszületett és azóta már írásba is adatott!
Ha már Simicska, ha már a kiszólása.
"Mit tehet a sejt, aki mit se' sejt?" ... kérdé a Jazz+Az. Kérdem én is.
Mert mit tehet a sejt, ha a körülötte lebzselő faszok annyira ostobák, hogy még azt a fránya Simicskát sem veszik le a listáról? Értem én a mellébeszélést, hogy ők a listát nem pontosítják -nem a faszt nem- és arról csak leiratkozni lehet. Értem én!
No és a kivételek? Azért ezt a geciző milliárdost csak le kellett volna venni! Inkább, mint feladni neki a labdát azzal, hogy ő is kap egy kuncsorgó levelet.
Ennyi balfaszt egy rakáson! Már-már sajnálom szegény Orbánt!

Másik. Mármint a másik balfaszság. Államtitkár asszonynak van bőr a pofáján, jó vastag mint anno a párttitkároknak. Eszerint akkor legalább ő biztonságban van, mert még a cápa is kiköpné! Majd mi nem. Majd újraválasztjuk a többi pofátlan szemétládával együtt. Mert ugye államtitkár asszony szerint az nem baj, ha valaki csak ötszáz forintot tud küldeni hó végén ... Neki nem baj! Sötét mint az éjszaka!
Mert ugye az meg van mellé, hogy a minisztériumokban százezres plussz juttatásokat (lásd étkezési utalvány) osztanak ki a százezres fizetések meg az év végi százezres jutalmak mellé, nem úgy mint a nyuggereknek. Meg nem úgy mint aki még annyit sem kap mint a nyugger! Akinek az jár csak ami a harmadik gyereknek! (A lemaradottak kedvéért: a harmadik gyereknek az apja farka jár! Mert az jut!)
De nem baj! Ha marad ötszáz, akkor az nem baj ha feladásra kerül a sejtnek!
Hát államtitkár asszony! Az a mulatós zeneszöveg vajon meg van? Hogy aszongya:
Sötét az éjszaka .. Feláll a pék fa .. Repül a péklapát .. Kapd be a pék fa...!
(Minden személyeskedéstől mentesen. Csak ma nálam a pék és a pékség a menő!)

Másik. Mármint faszság. Szóval. Ha esetleg közterületi kamerát akarsz az utcádba, még inkább a házad elé, akkor semmi mást nem kell tenni, mint jelöltetni magad és elindulni a Fidesz jelöltjével szemben! Klafa nem? Nem kell itt kuncsorogni, kérvények tömkelegét írogatni, sort állni az ügyintézéskor meg efféle faszságok. Ezzel a módszerrel egyszerűen megkerülhető a bürokrácia és nagy lépés a közbiztonság felé. Pedig épp ráérne a jelölt a sorállásra is, meg az irkálásra hisz a véletlenek furcsa játéka folytán ahogy jelölt lett úgy gyorsan munkanélküli is. Irkálhatná persze a kérvényeket amikor nem olvas. Amikor nem a neki küldött jóindulatú figyelmeztetéseket olvassa, az ő és a családja várható egzisztenciális problémáiról.
Na hol történik ez? Elárulom. Hódmezővásárhelyen.Nem ismerős valakiről? Segítek. Lázár. Nem a bibliai, hanem a lézeres. Persze ehhez neki semmi köze, csak a könnyebb azonosítás kedvéért mondtam. Már nem ő ott a polgármester, de a jelek szerint az utódja is jó nagy sejt. Az is bizonyára véletlen egybeesés, hogy Lázár ha minden igaz megméretteti magát egyéniben mint országgyűlési képviselő s hát tán csak fura lenne, hogy a városát meg egy nem bandabéli próbálja majd dirigálni. Jobb elébe menni a rossznak! Hú, hogy én mennyire rosszindulatú vagyok!

Pont olyan rosszindulatú, mint azok az erdélyi magyarok akiket az Orbán-rezsim militarizmusa a Kárpátok Géniuszának országára emlékezteti. Persze annyi apró eltéréssel, hogy az óvodásokat még ott sem csesztették, csak az iskolásokat.
No persze fejlődni kell! Mert a Géniuszt nem fenyegette sem Soros, sem a százával, ezrével, tízezrével, százezrével, millió szám beözönlő potenciális terrorista, ingyenélő és tanulatlan szexéhes bűnöző. Könnyű volt akkor a K Géniuszának! Meg a családjának és páraknak. Másoknak már közel sem annyira!
Szóvak sejt! Adjon neked lóvét az az "arab sejk" vagy "nemzetközi üzletember" aki állampolgárságot vett tőletek, s akinek a befektetési kötvényét majd a mi adónkból fizetitek ki neki kamatostul. Adjon neked ő! Legalább akkor valamicske visszajön!
Én meg küldöm ... majd szólok a péknek!

2 megjegyzés:

  1. Leginkább arra férne rá ez az írás Józsikám, aki úgysem olvassa el! Grat., jól forgattad a "sütőlapátodat"!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Azért én "bízok" ebben a rendszerben is. Biztosan van olyan is, s el is olvassa. Muszáj neki! :)
      Köszönöm szépen!

      Törlés