Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 19., vasárnap

A saját anyjuk is eladnák!

A genovai hídomlás áldozataiért szól a lélekharang.
És a lehetséges áldozatokért szól a vészharang!
Az előbbit már hallja mindenki, az utóbbit meg, sajnos nagyon kevesek.

Sajnos felelőst, mindig csak a már bekövetkezett tragédiák, az áldozatok után, az áldozatok hozzátartozói és a közvélemény megnyugtatására keresnek.
Soha nem keresnek felelősöket az el nem végzett, a trehányul elvégzett munkák után, mint ahogy a feltárt de elhallgatott hiányosságok miatt sem szokás keresni. Elhallgatni szokás!
Elhallgatni, mert egyeseknek sokkal fontosabb a profit, a minél magasabb profit, mint mások biztonsága, mások élete. Azok irányítanak, azok vezetnek, azok diktálnak akik
a saját anyjukat is eladnák csekélyke haszonért!
Akkor hát miért ne adnák el az országot, annak javait, annak ingóságait, annak állampolgárait? Már miért ne adnák el embertársaik, felebarátaik, "barátaik", ha eladnák az édesanyjukat is, csak abból hasznuk legyen?
Többször is említettem már -bár soha ne valósuljon meg-, de a genovai tragédiához hasonlatos történéstől tartok idehaza is. Ne mondja senki, hogy nem joggal!
Joggal! Mert hirtelen termett "hozzáértők" emelnek stadionokat, toronyházakat, építenek vasutakat, utakat, húznak hidakat, felüljárókat. Olyan hirtelen termett "hozzáértők" akiknek minden a profit és a zsebükben van minden olyan hatósági vonal aki megállítaná őket! Ráadásul, ezek a hirtelen termett "hozzáértők" túláraznak, de a feláron felül is meglopnak, nem fizetik ki az alvállalkozóik, a melósaik, űzik s hajtják a kishalakat akik szintén meg akarnak élni, de nem csak megélni hanem gyarapodni is. Nagy halak szeretnének lenni. Ők is extraprofitra gyúrnak s ezért a már jócskán lefölözött maradékot dézsmálják, kurtítják. Mindezek, egyértelműen a minőség, a megbízhatóság, a biztonság rovására megy. Hová mehetne máshová?
Divat lett a kontár meló! Talán nem is divat, muszáj!
Mert fent annyit lopnak, lent meg annyit sem adnak, hogy lent is muszáj legyen!
Az így lerakott járdák, lépcsők, térkövek talán nem követelnek emberéletet, de ha igen, azt könnyű elsikálni. De mi lesz, ha majd nálunk is, egy kontár által felügyelt, vagy elvégzett dől be, le, el?

(Nézzétek csak! HirZona24 képekben a berettyóújfalui hídról! Igazi szakmunka! Nem?
Tudásalapú szakértés, mérnöki precizitású tervezés, masszív kivitelezés!)

Jogos a genovai nyomozati hozzáállás! Az olasz ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében nyomoz. Ezek felelőtlen gyilkosok! Akik meg elnéznek mellettük azok bűnrészesek emberölés bűntettében!
Akkor is, ha politikusok, akkor is ha lefizetett szakértők!

1 megjegyzés: