Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 21., kedd

Az a rohadt nagy öntudatunk

Az a rohadt nagy öntudatunk, beleértve a nemzetit is!
Legelső sorban a szemetelők, másodsorban a dohányzók védelmében!
A többiek meg le vannak szarva!
Ha meg nincsenek leszarva, akkor megdobáljuk őket szaros pelenkával, vagy csikkel.
Utóbbi is szemét! Szerintem.
A dohányosok szerint a jelek szerint nem.
Szerintük valószínűleg műtrágya, merthogy mindenütt elszórják, a füstjük meg légúti tisztító, merthogy mindenki orra alá odafújják.
S hogy ez most miért jött fel nekem?
Elsősorban a Balaton partján -Nemzeti Ünnepünkön- eltöltött tegnapi napom okán, s csak kisebb részt a szaros pelenka ügy miatt.
Szar ügy! Elsősorban azért, mert az elhajítója olyan szegénységi bizonyítványt állított ki magáról ami példás, másrészt azért, mert bizony az elhajított produktum elhajítója pozíciója okán felfröccsent felmenőire is. Hja kérem! A gondos szülői példa!
Ja hogy az utód? Hát annak is ott a példa!
Kissé idegesítő, hogy mindenütt odateszik a magyar jelzést. Az elé is aki megcselekedte, meg az elé is, hogy "drága" apikája ugye a magyar ....! És így tovább!
S a magyar megnevezés megint járatódik. Velük, megint le!
S akkor jönnek az öntudatos magyarok! Akik mentegetik a menthetetlent! Jönnek a dumákkal, hogy sok a kamu hír, meg nem is látszik a szaros pelenka, meg, hogy ez szégyenteljes mocskolódás ..... Nem! Nem a szemetelés a mocskolódás, hanem az, hogy ezt fel merik neki róni! No és persze próbálják kenni a szart az ellenzékiekre!
Afféle dumával, hogy az ellenzékiek most ebből akarnak kormány ellenes hírt kovácsolni, meg majd ezzel akarnak választást nyerni?
Édes, hülye orbánista felebarátaim, polgártársaim! Tényleg azt hiszitek, hogy ez csak ellenzéki embereknek visszatetsző? Tényleg a reklámszatyor tényleges tartalma a lényeg, vagy maga a szemetelés? Ne legyetek már kicsinyesek! Nem magyar lapok kezdték el terjeszteni, azok csak átvették. Persze! Baloldali média túlsúly van, nem csak nálunk, de egész Európában ugye? Túl sok az összeesküvés elmélet a jobboldaliak fejében! Nem marad miatta hely másra? Nem kell mindenáron védeni a védhetetlent. Nem éri meg! Annak az lehet az ára -és az is az ára-, hogy lejáratódik a védő azzal együtt, aki lejáratta már saját magát!

Visszaevezve a Balaton partjára. Első lépésben is, nemigen lehet olyan helyet felkutatni egy strandon, ahol van egy pokrócnyi csikkmentes terület. Oszt ahogy sűrűsödnek a leterített plédek, úgy nő a füstölők száma. Pöfékelnek a tömeg kellős közepén is, a szélein is. Gyerek mellett épp úgy, mint várandós nő mellett. Saját gyermekük mellett is! Késő délután -addigra már felfüstöltek lettünk- közvetlen mellénk telepedett egy pár, igen kicsiny csecsemővel. Ahogy megérkeztek kifújták ... no nem magukat, hanem a beszívott füstöt. Előbb apuka, majd anyuka. Én megvallom, nem értem azokat akik hangos szájjal reklamálnak egy nyilvános helyen szoptató anya láttán, de ez?
Ez meg nem zavarja? A dohányosoknak jogai vannak. Ugye? Mert ahol nincs tiltva, ott lehet? Bármekkora tömegben is? Bárhol? Amikor az első füst ránk szállt, már épp készültem odaballagni és szépen megkérni, megbeszélni, amikor rágyújtott a második, majd a harmadik. És a közvetlen mellettük lévők közül senki nem kérte meg, ugyan fáradjon már odébb, mondjuk a szemetesedény mellé. Oszt ahány cigit végigszívott, annyi csikket nyomott bele a fűbe. Szépen körbecsikkezte magát, oszt elégedett képpel heverészett a maga gyártotta szemétdombján. Mert a cigarettacsikk is szemét! Szerintem! Egész nap egy dohányost nem láttam aki kiment volna a pihenők közül a szélre bagózni, vagy lett volna nála egy kibaszott valami, mondjuk egy konzervdoboz, amibe belenyomkodja a csikket.
Hát itt kezdődik, a szaros pelenkát hajigálókat védők kulturális szintje!
Valaha bagós voltam. Sokáig. Vagy tizenöt éve, hogy abbahagytam. De akkor is tudtam mi a szemetesedény rendeltetése, már akkor is utáltam ha valaki nagy tömegben gyújtott rá és volt hordozható hamutartóm is. Már nem gyártják? Vagy nem telik rá? Napi két pakli koporsószögre telik, de egy kurva hamutartóra meg nem? Akkor mosd ki toszd meg, a sóletes konzervdobozt amit felettél délben, és hozd ki a strandra csikktartónak! Oszt ha megtelt akkor irány a kuka!

Ja! A kis zászlócska a fa kérgében. Azt is a fűből kapirgáltam ki. Olyan ünnepi lett tőle a hangulatom amikor betűztem a mellettünk álló fa kérgébe. Ott volt nekünk egész nap.
Ha már nagyon baszta a csőröm a füst, csak ránéztem, s azt mondtam magamnak:
-Nyugi Józsi! Ünnep van! Nemzeti! Békesség! Nekik is joguk van békességben pihenni! Különben is. Rajtad meg kívülről nem látszik, hogy van szaglásod, hogy van tiszta tüdőd, hogy a cigi közrejátszott esetleg az infarktusodnál, és hogy várandós a lányod.
Aki inkább sokat sétált, meg fürdőzött a tahók füstje miatt. Félreértés ne legyen! Nem a dohányos ember a tahó, hanem az ilyen dohányos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése