Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 27., hétfő

Napi dühítő

Miért úgy korlátoznak, és miért azok alkalmazzák a korlátozásokat akik nem ismerik a KRESZ előírásait?
És miért van az, hogy ezt senki nem teszi szóvá -a rendőrök sem-, azok sem akik napi szinten teszik szóvá a traffipaxok használatát?

A fénykép a 67-es út azon szakaszán készült ahol áthalad a Desedán átívelő hídon. Ott, ahol frontálisan ütközött két kamion még 2018.08.15-én.
Az is megérne egy pár szót, hogy a korlátozás azóta is él, holott az utat letakarították, kijavították a hibás padkarészt. Merem állítani, az a szakasz most jobb mint volt!
De azért kint a korlátozás azóta is!
De most nem ez a lényeg! A lényeg az, hogy a kint lévő korlátozás szabálytalan!

S hogy miért szabálytalan?
Ezért! "Az un. mozgó járművekre vonatkozó tilalmi táblák, ahol a tilalom, a táblánál kezdődik, és a vége jelzésig vagy más néven feloldó tábláig tart.
Ezeket a táblákat a következő útkereszteződés is hatálytalanítja!"

A fotót a hatvanas korlátozás tábla vonalától készítettem, onnét ahonnét előszeretettel mérnek a rendőrök is. Jól látszik a képen, a harmincas korlátozás, mögötte a buszmegálló előtti kereszteződés ami fel is oldja!
Ne mondja senki, hogy nem oldja fel, mert feloldja!
Az a kereszteződés, elsőbbségadás kötelező táblával ellátott nem talajút. Csakúgy mint pont vele szemben a másik oldalon is!
S bár a kereszteződés feloldja a tábla hatályát, azért kiteszik a feloldótáblát vagy háromszáz méterrel odébb a domb teteje előtt!
Kaposvár felől érkezve a dombról lefelé ereszkedve először szintén hatvan, majd a volt baleset helyszíne előtt harmincas a korlátozás, amit a buszmegálló és a híd előtti szintén jelzőtáblás kereszteződés értelemszerűen felold, de ennek ellenére jóval a híd után, úgy kétszáz méterre a baleset helyszínétől tíz méterre egy másik kereszteződéstől -ami amúgy szintén feloldaná ha még érvényben lenne- kiteszik a feloldótáblát.

Csak a logika kedvéért, ha már a kihelyezőknek a KRESZ ennyire nem megy!
"Minden útkereszteződés feloldja. A dolog ugyanis roppant logikus: hiába teszik ki a sebességkorlátozó táblát, ha a kereszteződésből kanyarodsz ki az útra, a tábla mögé, nem látod, nem is tudod, hogy ott sebességkorlátozás van. Ezért aztán mindegy, melyik oldalról jön a betorkolló út, fel fogja oldani a korlátozást, mert jobbról és balról is rákanyarodhatsz a kérdéses útra."
Hát nem kurvára logikus? .... A jelek szerint nem!
Ezek a helytelen alkalmazások rendszeresek, nem csak itt, másutt is, szinte napi probléma és éppen ezért roppant bosszantó. Vagy csak nekem?

No persze aki napi rutinnal szarja le a KRESZ előírásait annak nem bosszantó és nem is teszi szóvá. Mint az a BMW-s kolléga, aki a hídon az elmúlt héten két alkalommal is, a tábla hatályánál nagyobb sebességgel haladva és az én haladási sávomat indokolatlanul igénybe véve kényszerített a padka felé. Neki üzenem, ha baja van velem beszélgessünk. De ne veszélyeztessen többé, mert meguntam és legközelebbinél a rendszáma alapján feljelentem! Mindkét esetnél voltak utasaim is, tehát nem csak engem fenyeget! Érted te állat, hogy mit cselekszel?

2 megjegyzés:

  1. :) Ma délutánra bevették a 30-as táblákat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy pedig dühös autósok leszerelték. :)
      No de, az már valami! Viszont attól még, a kint hagyott hatvanas korlátozást -amit indokolt volna végleg kint hagyni a sok átvonuló túrázó, kerékpáros és a bekanyarodók miatt- a kereszteződés fogja hatálytalanítani, nem pedig a feleslegesen kirakott és esetleg kint felejtett feloldótábla. :)

      Törlés